19/9/12

Fira del formatge a Lladó

Enguany ja s'ha celebrat la 17ª Fira del formatge a Lladó. És una fira maca ja que venen diferents parades de formatge, moltes de França i algunes d'aquí més aprop nostre. El cas és que el formatge sol agradar a molta gent i si tens l'oportunitat de poder-lo degustar millor que millor. Nosaltres aquest cas vam comprar el tast que valia 8 euros i consistia en 4 tastets de formatge i un got de vi. Podies triar-lo de la formatgeria que més t'agradés. En vam provar un cada un del Mas Marcè, concretament El Set i els altres dos eren de formatgeries franceses, això si elaborats amb llet de cabra i força curats.

També vam assistir al taller de cuina que feia en Kiko, del restaurant que porta el seu nom, situat a la plaça de Lladó.
Va consistir en l'elaboració d'un entrant, primer plat i postres tots ells elaborats amb formatges.


L'entrant va ser una crema de carbassa amb parmesà. Com a consell ens va dir que millor no posar-hi crema de llet en aquesta crema per tal de no emmascarar sabors. S'ha de notar bé el gust de la verdura, això si un brou suau si que s'hi pot emprar.


De primer plat va elaborar un risotto de gambes amb parmesà. Va començar fregint la ceba ben picada amb mantega, hi va tirar les cues de gambes pelades, hi va evocar l'arrós i més tard i sense parar de remenar el brou de pollastre. Com a punt final unes fines làmines de parmesà, que al contacte amb l'escalfor de l'arrós es desfeien. Feia bona pinta el plat, decorat amb un xic de cibulet.


I com a postres va idear una recepta nova i original, milfulles de síndria caramelitzada amb ron i formatge fresc. Amb l'experiència d'aquest gran cuiner sempre pots inventar algun plat que segur que queda bé, com va ser el cas.
Primer va fregir la síndria amb mantega i sucre morè. Posteriorment hi va tirar un bon raig de ron i la va flamejar fins a evaporar-ne tot l'alcohol. Després la va muntar al plat, amb làmines de formatge fresc entremig de la síndria i el suc del ron barrejat amb el sucre morè. Feia una olor que alimentava :)


Va ser un acte agradable i va emplenar la sala de gent, això de la cuina sempre agrada!

  

No hay comentarios:

Publicar un comentario