19/9/12

Per la diada, al Càlid Cafè

El dia 11 de setembre, diada nacional de Catalunya, vam anar a la Plaça de l'Ajuntament a escoltar música catalana tot prenguen una cervesa a la gelateria. Posteriorment vam anar a fer una volta per esperar l'hora que teníem encarregada al restaurant, la una en punt. Dit i fet, ben puntuals i amb força gana ja entràvem per dinar. Hi havia el menú de cap de setmana de 15 euros. La relació qualitat preu és bonissima. Els plats sempre són originals i molt ben presentats, a més de ser bons. I els postres són artesans i innovadors, hi posen el toc de la casa.
Per començar unes patatetes, gentilesa de la casa i aigua ben fresca per un dia calorós i bonic.

En el menú d'aquell dia oferien com a primers: amanida amb espuma de formatge i poma, crep de ceba trufada, carpaccio de llagostins i milfulles de mozzarella i albergínia.


L'amanida que va demanar el meu pare, com veieu, era original amb l'espuma de formatge. Deu estar feta amb un sifó a partir de nata i formatge de cabra. I la poma cuita combinava bé. 
La meva mare i jo ens vam demanar un carpaccio de llagostins. Deliciós, sublim, fi, em va deixar sense paraules. Un gust boníssim, amb les torradetes per acompanyar-lo. Em va encantar aquest plat. He provat molts carpaccios però de llagostins encara mai :)


I en Ramon va optar per una crep de ceba trufada, en vaig provar un trosset i estava bona.


Com a segons plats: bacallà a la basca, rodó de vedella amb patates i bolets, calamars a la planxa i entrecot (aquest amb un suplement de 3 euros).


Tots, a excepció del meu marit, que preferix la carn que el peix, vam demanar bacallà. Senzillament boníssim, amb all laminat fregit i acompanyat d'un puré de patata i un xic de salsa de tomàquet picant. El bacallà molt complert i bo.
I en Ramon, el seu rodó de vedella, molt bo també, la carn molt tendra i ben cuita, a part d'una excel.lent cura en la presentació dels plats.


I de postres tota una variada selecció: "tarta tatin" a la seva manera (excel.lent presentació en un vas i nata al cim, ho vaig veure d'una taula del costat), crema catalana, carpaccio de pinya, mousse de iogurt, gelats variats, cafè liégeois i una espècia de coulant de xocolata artesà amb una bola de gelat de vainilla.

Coulant del Càlid Cafè

  

1 comentario: