9/9/12

Coulant de carn de cavall amb nucli de crema de ceba, Brie i cervesa al toc de mel acompanyat d'una sopeta de parmentier

Ingredients per al coulant de carn:
  • 100 grs de carn de cavall picada
  • 1 ceba petita de Figueres
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 50 grs de formatge Brie
  • 1/2 llauna de 33 cl de cervesa
  • oli, sal i pebre
Ingredients per a la sopeta de Parmentier:
  • 1 cullerada de postres de mantega
  • sal, pebre i nou moscada
  • 1 patata petita, d'uns 50 g.
  • 50 ml de crema de llet  

Preparació del coulant:

En primer lloc començarem preparant la crema de ceba.


Per això, pelarem i picarem una ceba i la posarem a caramel·litzar amb abundant oli d'oliva, sal i pebre a foc ben lent i una cullerada sopera de mel.

 

Una vegada la ceba estigui caramel·litzada, hi afegirem el formatge brie tallat a bocins ben petits i la mitja llauna de cervesa i l'anirem remenant contínuament a foc lent fins que s'hagi reduït completament i s'hagi evaporat tot l'alcohol, quedant-nos així una mena de salsa més homogènia.



A continuació, buidarem la barreja en un pot per tal de batre-ho tot amb un minipimer i deixar una mena de crema que no sigui gaire espessa per tal que pugui vessar-se en quan es trenqui el coulant amb la forquilla.

Per preparar el coulant, ens servirem d'un motlle de flam que tinguem per casa. 
Salpebrem la carn picada i la barregem bé amb una mica d'oli d'oliva. A continuació, agafarem el motlle i hi posarem la carn picada a la base i tot al voltant de les parets del motlle.


 Quan haguem folrat la part interior del motlle, buidarem a dins la nostra crema de ceba, formatge i cervesa i l'emplenarem fins a dalt.


Finalment, només ens quedara crear una tapa de carn al motlle i posar-ho al forn a poca temperatura (uns 170 graus) durant uns 10 o 15 minuts.


Mentre se'ns està fent el coulant dins el forn, prepararem la base per acompanyar aquest plat tant especial. Una mena de sopeta que elaborarem a partir d'un parmentier de patata més líquid.

Preparació de la sopeta de Parmentier:


Pelem la patata i la tallem a daus molt petits.
Els posem en una paella on hi haurem posat una cullerada de mantega. Barregem tot i anem coent fins que veiem que la patata es comenci a desfer. La triturem amb l'ajuda d'una batedora i hi incorporem la crema de llet, un xic de sal, pebre i un toc de nou moscada. La posem de nou a la paella uns cinc minutets més i ja tindríem la sopeta.



Emplatat:

Ara ja podrem desmotllar el coulant i anar per emplatar-lo. Agafarem un plat, hi buidarem la nostra sopa de parmentier i hi posarem el coulant al bell mig.

 
Amb aquesta recepta participo al concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires!

3 comentarios:

  1. em sembla dificil aquesta recepta... jo soc de receptes mes facils :)

    Estic de sorteig al meu blog
    besos!

    ResponderEliminar
  2. Hola Lidia, t'ha tocat la invitació per al BlogTrip Subirats Capital de la Vinya 2012 del proper dijous :)

    Pots saber els detalls a facebook.com/gastroblocaires :)

    Felicitats!

    ResponderEliminar