13/11/14

Tecles de Santa Maria

Quin dolç tan bo aquest que fan a la Pastisseria Surroca de Castelló d'Empúries, les Teules de Santa Maria.

"Diuen que si et menges dues d'aquestes Tecles sentiràs l'orgue de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, sigui on siguis."

Cristina González De Prado

Guanyadora del concurs per posar nom a la pasta


Així jo ahir deuria haver sentit tot un concert perquè em vaig menjar moltes tecles. No les havía vist mai però són exquissites. Molt fines, fetes de pasta fullada, cobertes amb merengue sec i pinyons. Sentir l'orgue potser no però traslladar-te al cel si que ho aconsegueixen.


Estan elaborades artesanalment amb ingredients naturals: farina de blat, aigua, mantega, sucre, clares i rovells d'ou, pinyons i sal.

Granja Bescuit, menú

Aquests dies per Girona també he anat alguns cops al Bescuit. Els amos tenen dos locals un el Bescuit Migdia i l'altra el Bescuit Joan Maragall.

Jo vaig anar als dos, tot i que l'any passat ja en vaig provar un i em va quedar bon record, vet aquí la repetició.

Fan menús de diari a 10 euros amb cinc primers, cinc segons i postres a triar entre flam, mousse de xocolata, gelat, fruita o pudding.

Els locals són cèntrics per tant sempre solen tenir gent.
El personal és prou amable, uns més que altres. I la cuina és senzilla però amb algun plat que crida mes l'atenció.

Jo el primer dia hi vaig anar atreta pel bacallà amb samfaina, que m'encanta. Anem a veure el mneú d'aquell dia:

Menú dia 1:


Una curiositat de la carta del menú del dia és que cada dia hi ha una frase diferent que fa gràcia llegir

- Amanida de fruits secs i vinagreta de mel: senzilla, amb nous, pipes de carbassa, panses i papaia deshidrata crec (molt dolça), enciams i tomàquet. M'hi vaig haver d'agefir amaniment.



 - Bacalla amb xamfaina: ben feta la samfaina, la verdura ben cuita i un bon tall de bacallà


 - Mousse de xocolata: bona textura de mousse i gust bo de xocolata


Menú dia 2:


- Croquetes de pollastre: tenia ganes de menjar-ne ja que en tenia bon record de la última vegada, però jo no si han canviat la recepta o jo les recordava diferents, la qüestió és que em van decebre. Eren insulses i no s'hi notava el pollastre. De fet les que vaig tastar eren de pernil la última vegada, ara ho he llegit al post.


- Cuixa de pollastre amb salsa d'ametlles: la salsa molt bona, però primer vaig haver de retirar la pell del pollastre. Això mo em va agradar. L'acompanyament inicial era arrós però els hi vaig dir si me'l podien canviar i , després de preguntar-ho a la cuina, em van dir que si. No estava malament el canvi, potser un xic avinagrats els xampinyons.


- Mousse de xocolata: la vaig repetir i no ho havía d'haver fet ja que justament aquell dia no els hi havía quedat mousse, sinó més aviat flam, ja ho veieu.


Tot i no haver quedat prou satisfeta la última vegada, encara hi vaig anar un parell de vegades més ja que algun plat em va cridar l'atenció.

Menú dia 3:


- Albergínia farcida: no em van agradar, el farcit era de botifarra casi sencera posada al cim l'albergínia. Gens com m'imaginava ni com acostumo a menjar-les. A més la carn no era de qualitat.


- Bacallà a la muselina d'all: un bon tall de bacallà sobre un llit de verduretes, fins aquí molt bé. Ara bé, la muselina d'all era un allioli gratinat.


- Flam d'ou casolà: no em va agradar, no tenia aquells forats que fa el flam d'ou.


Menú dia 4:

Aquest dia vaig veure al menú de la seva pàgina web, que es on el consultava per saber que oferien, unes croquetes de formatge artesanes i vaig pensar, a veure si aquestes sí que són bones. Al final tenien croquetes però no de formatge, sinó de rostit. Bé, vaig pensar seran més bones que els pollastre, si mé sno, més gustoses.

- Croquetes de rostit: acompanyades d'amanida


- Entrama de vedella: anava amb patates fregides, però com que les posen rotllo congelades, prefereixo no menjar-les. La carn, en canvi, era bona i n'hi havia quantitat. Acompanyada de pebrots verds, suposo que al canvia'm les patates em van posar més carn, cosa que agraeixo.


- De postres vaig repetir una mousse de xocolata, que aquesta vegada si tenia la textura adequada, molt millor fins i tot que la primera vegada.

També afegiré que aquest últim menú el vaig fer al Migdia, cosa que vaig trobar el servei més amable.

Punts a favor:

- El servei és ràpid
- Els plats són abundants

Punts en contra:

- El servei podria ser més amable
- Les patates d'acompanyament les haurien de millorar o si les canvies, fer-ho, no suprimir-les i prou
- Poca oferta de postres, entenc que és un menú de diàri, però també hi ha molta competència
- Relació qualitat.preu justa

Un menú al @mescub

El Mes Cub és un restaurant de Girona molt dinàmic, sempre col-labora amb la ciutat, amb els seus sucs solidaris, amb sopars-tertúlia, amb balls a la terrassa. Per cert a la seva terrassa s'hi està molt bé per prendre una de les moltes cerveses que disposen.

Els sucs que elaboren amb fruita fresca i variada són bonissims així com les crepes que en fan de molts tipus. La seva cuina és més informal però molt agradable. Els menús de migdia són ràpids, la seva filosofia és que pots menjar bé encara que no tinguis molt de temps. Així doncs ells et serveixen el segon al cap de cinc minuts d'haver-te servit el primer. Jo el primer dia em vaig sorprendre i vaig pensar: enacara se'm refredarà però el segon dia ja em va anar bé. I realment menges bé amb poc temps :)

Vaig tenir l'ocasió d'anar-hi dues vegades ja que la primera em va agradar i volia repetir!


Fan un menú d'11 euros, que inclou tres primers que solen ser una amanida, una crepes i un altre plat, tres segons que són un peix fresc, carn a la planxa o algun guisat i postres com crepes de xocolata negre, blanca, amb llet, iogurt natural, fruita fresca, sucs, entre altres.
La proposta de menú la tenen apuntada a la pissarra, ja que és més desenfadat.
El servei és amable i eficient.

El primer dia vaig menjar:

- Una crepe de 4 formatges: presentada en un plat allargat, una crepe força gran i bona. Farcida d'una mescla de formatges i gratinada. Al cim un xic d'olivada que hi donava un bon toc.


 - El pa normal excepte el de llavors que era molt bo, amb un xic d'oli d'oliva verge extra que tenen i sal, encara millor


- Xurrasco de vedella: amb guarnició de patates fregides, ben fetes, cruixents. La carn bona i tendra.

 

- Una crepe de xocolata amb llet: deliciosa, bona mida i amb bona quantitat de xocolata. Una xocolata fina i bonissima


I el segon dia vaig optar per:

- Una crepe de sobrassada i mel: deliciosa, no em va decebre, la combinació de dolç i salat m'agrada i casa bé. També servida amb olivada i gratinada amb formatge.


- Hamburguesa casolana de vedella i albergínia: molt ben feta, la carn bona i amb la verdura queda harmoniosa i suau. Servida amb patates fregides més rosses. L'hamburguesa és gruixida però queda al punt de cocció.

Ja n'havia menjat una bona part
El Mes Cub sempre elabora hamburguess artesanes amb diferents ingredients com ara carbassó, dàtils, i altres que combinen bé.

- I de postres, adivineu, una crepe de xocolata amb llet. Si una cosa m'agrada sóc bastant d'idees fixes.

12/11/14

Restaurant El Blanc

A aquest restaurant hi tinc molt de carinyo ja que hi haviem anat moltes vegades amb el meu home quan festejavem.

Un restaurant amb una decoració original, ja us n'havia parlat amb anterioritat al bloc.

Aquí hi vaig anar dues vegades, que és quan més em va atreure el seu menú.

Menú dia 1:
El pa, calent, molt bo

Crema de pastanaga amb encenalls de pernil: bona presentació, amb una plat de ceràmica, enlloc del típic blanc i bon gust i textura de la crema. Més pernil no m'hi hagués sobrat.


Cuixetes d'ànec confitades amb poma i patata: molt bon plat, sobretot sent de menú. Les cuixetes ben cuites amb la combinació de dauets de poma i patata.


Coca de pinyons: la meva coca preferida molt ben presentada, amb fruits vermells (nabius) i un coulis àcid de maduixa que contrastava i a la vegada combinava bé amb salsa de cafè.
La coca al punt de dolça.


 Menú dia 2:


Croquetes de pollastre amb amanida: passables, m'esperava més vinguent d'aquest restaurant.


Escalopa de vedella amb patates: la carn potser un pèl dura i oleiosa. D'acompanyament portava patates que vaig dir prèviament si em podien canviar. Casi perfecte el canvi, em van posar verdures un pèl crues amb un toc especiat.


Mousse de xocolata i nata: un postres normalet, la textura no era de mousse i la nata d'esprai no és el meu fort.
 

Punts a favor:

- El restaurant és acollidor, molt bufó
- Fan menú amb plats saludable, molt ben indicats amb la cara picant l'ullet ;)
- Relació qualitat-preu és bona, 10'30 euros el menú
- El personal és atent i amable
- Canvi de guarnició sense cap problema

Punts en contra:


- Un xic lents si fas el menú de migdia diàri, que sols tenir més pressa

Bar Neptú Girona

Aquest restaurant si que no el coneixia ni n'havia sentit a parlar, però aquests dies que he estat a Girona per motius de feina la seva carta em va cridar l'atenció. Normalment mirava la seva carta però no m'atrevia a entrar perquè a dins no hi havia massa gent i no tenia cap referència. La veritat és que el dia que hi vaig entrar va ser perquè els menús de restaurants que havia mirat no em convencien massa, tot al contrari del que oferien aquest dia al Neptú.

Es tracta d'un restaurant molt cèntric, 

Al final van ser 3 dies els que hi vaig dinar.

Menú dia 1:

   
Mouse de foie amb confitura i torradetes: cal dir que aquest plat em va agradar molt i em va sorprendre que estés en el menú. La mouse de foie era molt fina i tant les torradetes de panses que l'acompanyaven com la confitura a combinar eren excel-lents. Presentat amb un bouquet d'amanida, no es pot demanar més.


Carpaccio de magre de porc amb verdures escabetxades: plat original i ben elaborat. Servit fred, una carn ben tendra i les verdures escabetxades molt ben aconseguides. El toc de pebre negre i el sèsam negre hi caien bé.


Brownie de xocolata amb escuma de vainilla: un postres diví. El brownie no està a la llista dels meus preferits però aquest no us el podeu perdre. Servit calent, lo suficient dens, sempre trobant les nous i molt ben presentat amb l'escuma. Aquestes textures sempre combinen bé, amb un toc de canyella per donar el punt a la vainilla.


Cal dir que el primer dia que hi vaig anar, com que vaig encertrar el menú de ple, vaig quedar molt contenta.

Menú dia 2:


Croquetes de rostit: presentades amb mesclum d'amanida. Les croquetes ben elaborades amb carn desfilagarçada del rostit i prou cremoses. L'arrebossat ben fet, cruixent i gens oleios.

 
Calamars a l'andalusa: una equivocació de plat, quan els vaig veure, quatre anelles, em vaig arrepentir tant de no haver demanat les mandonguilles. M'esperava els calamars tallats i no anelles.


Pastís de formatge: un bon tall d'un pastís fi, amb gust suau de formatge i combinat amb l'acidesa del cuolis de maduixa. Una bona combinació.


Menú dia 3:

Amanida Cèsar: no en  tenia res d'amanida Cèsar, simplement era una amanida amb enciams variats, tires de pollastre i croutons. La salsa cèsar no hi era per enllloc, quan jo me l'esperava, perquè m'agrada molt precisament. No sé perquè en diuen així si després no te la serveixen, creen falses esperances.


Aletes de pollastre especiades amb soja i mel: un plat molt ben executat, la mel amb la soja casen molt bé. Potser un xic escàs, acompanyat d'un flamet d'arrós que no hi anava però em van dir que me'l posaven al jo demanar quin acompanyament portava i al dir-me ells que res. L'arrós tenia un toc picant bo.


Brownie de xocolata: vaig repetir el mateix postres ja que em va agradar molt la primera vegada i aquest cop me'l van servir amb crema anglesa, enlloc de l'escuma que tant m'havia agradat, però vaja, així canvio.


Doncs res fins aquí les meves 3 experiències gatsronòmiques en aquest restaurant. Prou bé per fer-se'n una idea;

Punts a favor:

- Cuina casolana amb el toc innovador
- Prou ràpids
- Bona relació qualitat-preu, 10 euros el menú
- La cuina és rotllo gastrobar, un concepte més nou ara, amb productes bons i ben cuinats
- Bona presentació dels plats
- Local cèntric, net i modern

Punts en contra:

- Els falta dinamisme a l'hora de servir i més tracte amb el client, més salero
- No actualitzen el menú al facebook, cosa que va de conya per decidir