23/1/23

[#Radio] @gironafmcat Busquem un dinar lleuger

Després de les Festes de Nadal ens venen de gust aliments més lleugers i que siguin més suaus i fàcils de pair. Això a vegades no és fàcil de trobar, sobretot si anem a fora a dinar, però avui parlarem d'alguns restaurants que ofereixen opcions saludables per fer un àpat lleuger!

Comencem a Girona amb el;

- Restaurant Kubu, situat al c/ Cristòfol Grober, a tocar del c/ Nou, és ideal per menjar bo, ràpid i sa. Es defineixen com el poke bowl mediterràni.  El seu tret diferencial són els seus kubus que són un bol amb ingredients healthy i variats que et pots crear tú mateix al teu gust.

Són a base de quinoa o arròs i afegeixes els ingredients que més t'agradin com ara salmó, tonyina, pollastre, heura pels vegetarians, entre altres i el pots fer fred o calent i per menjar al restaurant o per emportar.

Si el mengeu in situ us recomano el seu Cheesecake de postres, és tot un espectacle ;)

- Creperia Bretonne, situada al Barri Vell, concretament a la Cort Reial. Amb un local molt curiós, tenen una furgoneta al seu interior, heu d'entrar-hi per veure'n tots els detalls dels menjadors. I a part de la decoració, heu de provar les seves creps. Són crepes fetes amb farina de sarraí, un pseudocereal típic de la Bretanya francesa que es caracteritza pel seu gust més potent i el to més fosc i torrat que proporciona a la crepe.

A la carta tenen moltes creps variades però sempre tenen opcions més saludables com ara la de salmó amb alvocat o la típica bretona,  amb pernil i dolç, formatge i un ou.

I si voleu acabar amb quelcom dolç, us aconsello la salidou, amb mantega salada típica de la Bretanya, tot i que si en voleu alguna de més lleugera també en fan amb llimona, que són una delícia.



Un altra restaurant que us vull comentar és:

- Indigo, un dels restaurants de l'Hotel Carlemany, ben situat i amb una carta molt variada entre els quals trobem propostes lleugeres com les amanides, carpaccios o alguns dels seus excel·lents tàrtars picats amb ganivet.

I si voleu acabar amb unes postres tenen uns sorbets molt bons, refrescants i digestius.

Continuem a Girona amb un restaurant molt conegut pels gironins però que ara també podem trobar a altres poblacions com Figueres, Vic, Platja d'Aro i fins i tot Barcelona, estem parlant del Konig!

Al Konig la majoria de gent potser hi va a fer una hamburguesa i les seves conegudes braves però a la seva carta tenen molts plats saludables a tenir en compte.

Tenen moltes amanides xules amb ingredients variats com mango, burrata, ceba caramel·litzada, entre altres de ben divertides. I també ofereixen plats combinats per cuidar la línia, com ara el de verdura saltejada, pit de pollastre i pernil salat o el de quinoa amb verdures, hamburguesa vegetal i guacamole, apte també per a vegetarians.

I  encara trindiem la opció de fer una de les seves focaccies, que estan bonissimes! A mi personalment m'agrada la de verdures amb formatge de cabra ;)

Ara anem a Figueres on citarem dos locals situats al voltant de la Rambla, el primer;

- Dynamic, un restaurant desenfadat ideal per fer algunes de les seves tapes i/o una hamburguesa. I ara, com a novetat tenen un menú de migdia que consisteix en una espècie de plat combinat, perfecte per si vols fer un dinar ràpid i no massa carregat. Entre les diferents opcions sempre n'hi ha alguna de més dietètica com ara la sèpia a la planxa amb verdures o el seu poke bowl. El preu del menú és d'uns 10 euros i poc i per 2'5 pots afegir alguns dels seus postres.

Una bona opció també a tenir en conte.

Si us agrada el peix fresc i cru, no us podeu perdre el:

- Yako, un buffet lliure de sushi, sashimi, tatakis, tempures, gyozes, tot el que us podeu imaginar i més. 

Cada taula disposa d'una tablet, des d'on fas la comanda i a mesura que vas menjant, pots anar demanant. És una manera de regular el que menges i no desperdiciar res. 

La relació qualitat-preu del seu menú és molt bona, de fet, sempre està molt ple, és a dir que hi heu d'anar ben d'hora o encarregar taula.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario