6/2/23

[#Recepta] Lasanya d'espinacs i mató

A casa la lasanya és un plat que ens agrada molt i, tot i que l'acabem fent ben poc, quan la mengem sempre diem que l'hem de cuinar més sovint perquè està boníssima!

Aquesta vegada com que teniem un mató de Cabrianes sensacional, l'hem combinat amb espinacs saltejats amb panses i pinyons, una bona salsa de tomàquet i ja ho tindriem :)


Lasanya d'espinacs i mató.
Ingredients per a 2 persones
  • un paquet de pasta per canelons (125 gr.)
  • 300 gr. de mató de Cabrianes
  • 400 gr. d'espinacs saltejats amb panses i pinyons
  • 1 pot de salsa de tomàquet fregit
  • formatge Emmental per gratinat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
Elaboració:

En primer lloc posem les plaques dels canelons en remull amb aigua ben calenta durant mitja hora o més fins que veieu que estiguin ben tovetes.


A continuació saltegem els espinacs en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal.


Paral·lelament posem el tomàquet a reduir, també amb un xic d'oli d'oliva verge extra, pebre i sal.


Una vegada tenim els espinacs saltejats els barregem amb la meitat del tomàquet i el mató i salpebrem.



I ara ja podem muntar les capes, posem les plaques dels canelons en un motlle de silicona i afegim la meitat de la preparació anterior, cobrim amb una capa de plaques la i evoquem la resta de la mescla i acabem amb la resta de plaques.


Finalment incorporem una generosa quantitat de formatge ratllat.


Posem el motlle amb el forn preescalfat amb l'opció de gratinar fins que el formatge es fongui i vingui ros.


Ho servim ben calent i a gaudir.


Consells d'elaboració:

Es pot fer amb espinacs o qualssevol altra verdura, de carabassó o albergínia també queda molt bé.
Jo he optat per uns espinacs amb panses i pinyons ja que combinen molt bé amb el mató de Cabrianes, de gust suau i molt fi.
A més les panses i els pinyons també li escauen d'allò més bé.


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat ben complert d'on obtenim hidrats de carboni de llarga durada provinents de la pasta, proteïna de bona qualitat del mató, a part de minerals i calci, greixos del formatge per gratinar i els fruits secs i vitamines i fibra dels espinacs i el tomàquet.

Així doncs es podria fer com a plat únic, acompanyat d'una bona amanida verda per tal d'aportar el toc cru, que sempre va bé :)

Maridatge:

Aquesta lasanya queda molt suau en boca, combina bé amb un vi blanc amb notes dolces per potenciar el mató.





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario