25/5/22

[#Recepta] Arròs amb pebrot, albergínia i xoriç

A casa fem molts arrosos diferents, i és que l'arròs combina amb tot, amb verdures, carns, peixos, fruits secs...


Nosaltres l'acostumem molt a fer amb verdures i aquesta vegada li hem donat un toc de gràcia amb unes quantes rodelles de xoriç, un amb un punt picant de Can Dorca, que encara li afegeix un punch.



Arròs amb pebrot, albergínia i xoriç

Ingredients per a 2 persones

  • 200 gr. d'arròs
  • 1 pebrot verd italià
  • 1 albergínia
  • xoriç amb un toc picant de Can Dorca
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre



Elaboració:

Primer tallem el xoriç a rodelles i el fregim en una paella amb un xic d'oli.


Quan tinguem el xoriç fregit, el retirem i a la mateixa paella afegim l'albergínia a dauets i el pebrot italià tallat petit i deixem que cogui tot.
Quan gairebé tinguem cuita les verdures, incorporem el xoriç a rodelles i barregem tot.


Finalment hi afegim l'arròs prèviament bullit, salpebrem i remenem que quedin tots els sabors incorporats.


Consells de degustació:

En aquesta recepta hi hem posat dues verdures però hi podriem posar qualsevol verdura que tinguem, o fins i tot que corri per la nevera i no sapiguem què fer-ne. Es pot fer també amb verdura sobrant i així fer una recepta de reaprofitament.

Penseu que amb la incorporació del xoriç li dones un gust molt bo.



Valor nutricional:

És un plat únic que es podria combinar amb una bona amanida verda i obtindriem un àpat equilibrat. 
L'arròs ens aporta hidrats de carboni de llarga durada, és a dir energia per a moltes hores, motiu pel qual seria bo menjar-lo al migdia.
La incorporació de les verdures li confereix fibra al plat i el xoriç proteïna i greix, tot i que si triem un xoriç magre com és el cas no ens aportarà masses calories.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!


No hay comentarios:

Publicar un comentario