24/5/21

[#Restaurant] Can Punyetes

Aquest passat dissabte vam anar al Restaurant Can Punyetes, un restaurant de Figueres on fan carn a la brasa.

El local és ampli i la decoració acord amb el restaurant, més rústica. Quan al menjar, molt senzill, gens treballat. La única cosa bona que tenen és a la seva brasa, que no potencien prou.

Els migdies fan un menú de dilluns a dissabte per 11'50, sent 12'50 en el cas dels dissabtes. Nosaltres hi vam anar precisament un dissabte, per si el menú era més atractiu però no va ser així.

Teníem un premi d'Instagram de dos menús de calçots valorat en 22 euros cada un, que ens van canviar per dos menús de dissabte, com un favor, ja que ens deien de venir entre setmana.

Arribem al restaurant i penjat a fora, veiem el menú d'aquell dia. A mi no m'agrada massa, tot i que alguns plats amb suplement encara se salvaven, però ja ens havien encarregat taula i al ser un premi, tampoc ho volíem allargar més. 

Ens asseiem a taula i ens porten un menú imprès expressament per nosaltres on només hi figuren tres primers i tres segons i postres, sense cap dels plats de suplement que hem vist a fora, no fos cas que en triéssim algun. Això no ens va semblar bé, i li ho comentem a la cambrera, demanant-li per parlar amb l'encarregat. Al cap de res, torna a venir ella mateixa dient que això és el que entra pel premi. 
Per segona vegada, li tornem a demanar de parlar amb el responsable. 
Aquest cop sí que ve la mestressa i li tornem a comentar que el premi era de menú de calçots pel cap de setmana, que d'acord que ja no estem en temporada i no tenim problema en que es canviï per menú de cap de setmana d'inferior valor econòmic, però que a la carta de fora havíem vist plats amb suplements que no ens mostra a la carta que ens ha deixat a taula. En resposta a això, ens diu que a ella els calçots li costen poc i que tot i canviant-ho amb un menú de diari, si ens oferís plats amb suplement no li surt a compte perquè no té tant de benefici. Això no ens agrada gens i "negociem" si almenys ens pot acceptar un dels plats amb suplement de 2€. Sincerament, aquest comentari no juga gens al seu favor i diu força poc de l'actitud.

Saps quan a un restaurant no t'hi sents a gust només d'entrar i tot el que va sorgint et disgusta? Pots menjar més bé, que tampoc, o més malament, però amb coses així, l'atenció ja deixa molt que desitjar.

La meva parella hagués marxat i renunciat al premi, però finalment fem un "aceptamos barco", ja que de segon ens permet agafar la pluma ibèrica amb el suplement de 2 euros més, sense cobrar-nos, que ens inclouen com a súper favor.

En fi, anem a la teca, jo de primer en demano;

- El meló amb pernil ibèric i direu vaja, si això penso jo, m'ho puc menjar a casa i seria més bo, tant el meló, que no era gens dolç i molt aigualit, no és temps de meló encara, però davant la opció de menjar pasta al pesto o amanida grega (ambdues amb all que no puc menjar), no em quedaven més opcions.


Al plat hi anaven dues tallades de meló ben primes i encara amb alguna grana i pel colmo l'havien tallat amb un ganivet on prèviament havien tallat all. Bé, això almenys potser vol dir que la salsa pesto la fan ells o la de iogurt de l'amanida grega.


El pernil era prou bo, tot i que no ibèric, està clar, dins d'un menú de 12'50 és inviable. Tot i així, al preguntar-ho abans de demanar el plat, ens van assegurar que sí que ho era. 

La meva parella va optar pels:

- Rigatoni amb salsa pesto, que de pinyons i parmesà no n'hi havia cap, era més aviat oli amb gust d'all. Tant costa fer una salsa bona?


De segon vam optar per:

-  La pluma ibèrica, que tampoc era ibèrica, però pel preu s'entén. Tot i així cal dir que el bon gust que li confereix la brasa és el tot. 


L'acompanyament molt senzill, algun tros de patata al caliu, que podria ser bona, però era crua.


I per postres, mai millor dit, una mousse de iogurt, que va resultar ser una sopa extremadament dolça amb algun tros de maduixa i un culis d'aquests que millor no nomenar, i no pas mousse com anuncia el menú.


En fi, es nota que és un restaurant on no tenen en compte la qualitat del que donen, tan sols fessin un menú senzill però una mica més treballat i amb més presència de brasa i més supervisió de detalls com la grana de meló, el gust d'all o la patata crua, millorarien.

Hi ha molts restaurants de menú que estan súper bé i fan uns plats que tens feina a triar quin vols ;) En aquest també passa però a l'inversa ;)

En resum no us el recomano, no és un tipus de menú que atrau i si la única cosa a destacar és la brasa, doncs que al menys es noti!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Sens dubte trobo que en la época que estem vivint hauríen de millorar les coses en la gastronomia local i no tot s'hi val... Felicitats pel que escrius

    ResponderEliminar