28/9/20

[#Formatge] @lactics_peralad Formatge Emporità

Ja sabeu que m'encanten els formatges i com a tal sovint us en presento algun!


Avui us porto un formatge diferent, menys habitual, es tracta d'un formatge de proximitat, que elaboren al Mas Mercè, el Formatge Emporità
És un producte ecològic de pastor i artesà elaborat amb llet d'ovella de raça ripollesa del propi ramat alimentada amb herbes de pastura i cereals de pròpia explotació.

Es tracta d'un formatge especial per a amanides. Aquest producte és originari de la Mediterrània. Està conservat en el seu propi xerigot i salmorra.

Els seus ingredients són: llet d'ovella ripollesa, quall vegetal (herba col), ferments làctics i sal.

Presentació:

Es presenta en porcions de 120 grams o peces d'1 kg o 2 kg. aproximadament.


Fitxa tècnica:

Formatge: Emporità
Llet: ovella ripollesa ecològica
Pes: porcions de 120 gr. o peces d'1 o 2 kg aprox.
Productor: Mas Marcè (Siurana d'Empordà)

Valor nutricional:

Com tots els formatges, ens porta una bona quantitat de proteïnes, greixos, calci i vitamina D. Concretament aquest no té un valor calòric alt, amb lo qual és ideal per a preparar amanides si ens volem cuidar.


Consells de degustació:

Treure'l abans de la nevera i afegir-lo a amanides fredes a base de vegetals, com mesclum d'enciams, però també amb pasta, arròs i/o quinoa.

També seria bo en una torrada freda o una pizza.

Nosaltres l'hem posat a unes tallarines de tomàquet i orenga i l'hem combinat amb xerrys i daus d'aquest formatge exquisit. Si en voleu veure la recepta i com ha quedat, al proper post us l'ensenyo!




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario