22/9/20

.@Ibericosguillen Llangardaix amb pebrots verds

Avui m'agrada escriure aquest post per parlar-vos d'una carn que no és massa coneguda encara però que val la pena que la proveu. Es tracta del llangardaix ibèric. És una part del porc que es troba entre l'espinada i el llom i de forma allargada amb magre i greix molt apreciat, que és precisament el que li proporciona aquesta melositat i gust intens.


És una carn ideal per coure tal qual a la planxa, sense oli, ja que ella ja té el seu greix propi, només caldria afegir un toc de sal gruixuda i pebre. També es pot fer a la brasa o a la barbacoa, cosa que encara realça més el bo sabor del porc ibèric.


En aquest cas, a la primera recepta que fem de llangardaix, hem volgut fer-la d'una forma bàsica i senzilla i servida amb uns pebrots verds, que hi combinen d'allò més bé. Anem a veure'n la preparació!


Llangardaix ibèric amb pebrots verds


Ingredients per a 2 persones:


Elaboració:

En primer lloc posem una planxa a escalfar, sense oli.
Quan estigui ben calenta hi posem les tires de llangardaix, tal qual venen i afegim pebre.


Les coem fins que quedin daurades i les apartem en un plat.


A la mateixa paella hi fregim els pebrots verds, que així ens agafaran el gust de la carn.
Una vegada ben cuits els emplatem amb la carn i els servim amb Sal Maldon pel cim.


Us he de dir que és una de les millors carns que he menjat mai. Gustosa i amb un gust particular deliciós. A més és una carn molt tendra que es menja molt bé.


El greix que conté el porc ibèric dota al producte d'un extra de qualitat i és el conductor transmissor de les seves aromes. Aquests greixos impedeixen la deshidratació dels productes i proporcionen la sucositat i tendresa característics.


A més s'ha demostrat que aquests greixos tenen un efecte beneficiós sobre la salut, degut a als percentatges d'àcids grassos insaturats que contribueixen a la reducció del colesterol.

És a dir que a més de ser una carn bonissima ja veieu que és de qualitat i saludable.

El llangardaix que hem fet servir nosaltres era de Manuel Guillen, una empresa que porta tres generacions criant i cuidant les millors races de porc ibèric a la seva granja controlant així tots les processos. 


Les seves instal·lacions es troben a Guijuelo, a la província de Salamanca, lloc ideal per la seva situació, el seu clima i tradició artesanal.

Així doncs, ara ja sabeu on la podeu aconseguir, ja que trobar aquesta peça de carn costa si la voleu amb una qualitat excepcional, encara més. 

Consells de degustació:

La combinació d'aquesta carn amb pebrots és potser una presentació i combinació molt habitual però la podeu presentar com vulgueu, amb unes patates al forn també quedaria molt bé, o amb un remenat de verdures.



Valor nutricional:

La carn de porc és una carn saludable, sempre i quan triem peces magres i sobretot si optem per la raça ibèrica, que tal i com hem dit abans ens aporta greixos cardiosaludables.

Els principals components de la carn són les proteïnes i el greix. Les proteïnes són necessàries per a la formació i creació de teixits, gràcies als seus aminoàcids essencials. 

Propietats de la carn ibèrica:

- Conté proteïnes d'alt valor biològic, amb percentatges elevats d'aminoàcids essencials per a l'organisme

- Té un baix contingut en colesterol i ajuda a mantenir a ratlla el colesterol dolent (LDL)

- Aporta una gran quantitat de ferro


Maridatge:

Amb una copeta de vi negre combina molt bé, ja que la carn ibèrica té un gust potent en boca i el vi negre t'ajuda a netejar i a fer que cada mos sigui encara més agradable, creen una espècies de simbiosi, en la qual al vi li va bé la carn i a la carn li casa bé el vi ;)


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario