25/9/20

[#Radio] @gironafmcat Restaurants mexicans

Avui tornem a la Radio per parlar de Restaurants Mexicans. A molta gent li agraden els plats mexicans, sobretot els naxos amb guacamole, potser un dels plats que a tothom li ve al cap quan pensa en menjar mexicà, però no només trobem aquest plat sinó molts altres igual o més bons que segur que ens agradaran.

Els podem descobrir a la ruta de diferents Restaurants Mexicans que us proposo!

Comencem a Girona amb el Maguey, situat al c/de la Cort Reial nº1.

Té els plats clàssics com el guacamole o la cochinita pibil però també fan uns plats més sofisticats i potser més difícil d trobar com el mole poblano, les enxilades vermelles o verdes o les carnitas a la Michoácana, una carn de porc fregida amb el seu propi greix.

I per beure tenen el conegut tequila o mescal però també disposen d'una llarga llista de cerveses mexicanes i aigues de sabors.

Seguim a Girona amb el 1810 Tacos & Tapes Mexican Food.

Un petit restaurant situau al Barri Vell que crec que en breu té planejat canviar-se al c/Ballesteries i el qual elabora una cuina mexicana i casolana de debò. Fan els naxos ells i tenen una gran varietat de tacos i quesadillas, fins i tot de llengua.

A més podem acabar l'àpat amb algunes de les seves postres mexicanes i un margarita, el cocktail mexicà per excel·lència, que fan tan bo.

Si hi aneu us recomano els naxos Ignacio de xili amb carn, us llepareu els dits ;)

Continuem per Girona a El Escondido Café, es troba al c/Bisbe Lorenzana nº9 .

És un mexicà que fa molts anys que està a Girona i que ofereix una fusió de la gastronomia texana i mexicana, ja que hi podem trobar plats de carn com les costelles de porc al forn amb salsa barbacoa, mel i espècies o el rodeo steak, un bistec amb bacó i formatge acompanyat de frijoles i arròs blanc i també les ales i els fingers de pollastre.

Tenen una carta molt extensa amb varietats de naxos, tacos i quesadillas i amb moltes combinacions.

Per exemple tenen uns naxos per a tots aquells que siguin molts formatgers amb cheddar i formatge blau que són una delícia. També en tenen amb pico de gallo (que és una barreja d'hortalisses), els picants o més clàssics, amb guacamole.


A la seva carta teniu la intensitat del que pica cada plat representada amb un símbol d'un foc, quan és poc picant, dos focs, quan pica i tres focs si és molt picant. Així que podeu triar en funció del picant que us agradi el plat.

I per acabar el seu àpat no us perdeu algunes de les seves postres casolanes com el pastís de "muerte por chocolate", que tal i com diu el nom és pels amants de la xocolata. Consisteix en varies capes de xocolata i pa de pessic de xocolata intercalades i el podeu combinar amb un cafè asteca.

També dir-vos que de dilluns a divendres fan  un menú que està molt bé, amb molts bona relació qualitat-preu i que pots fer sencer, amb un primer plat, segon plat, postres i beguda per 11 euros o bé fer mig menú a 7 euros. I si preferiu endur-vos-el a casa també pots.

A la Rambla de Girona trobem un local molt petit anomenat Chicanitos. És un take away, és a dir vas al local i fas la comanda i te l'endus. Crec que més endavant repartiran a domicili, tot i que encara no ofereixen aquest servei.

Fan uns burritos amb diferents farcits de carn a triar entre pollastre, vedella o porc i també en tenen de vegans. Tots van combinats amb diferents verdures i salses a triar, en funció de si la vols més picant o menys.

La mida del burrito és molt gran, pesa com 500 gr, és a dir que quedareu ben satisfets.



Anem a l'últim mexicà de Girona, La Malinche, situat al c/de La Rutlla nº70.

Un restaurant molt casolà i amb algun plat diferent del que potser hem vist fins ara o estem més acostumats.

Una bona opció per aquells que s'introdueixen en el menjar mexicà o volen tastar un xic de tot és demanar el seu combo de fajitas, que així proves variat.

No us podeu perdre els seus naxos Malinche, molt bons.

I per beure us proposo una "michelada", que és una beguda típica de Mèxic que es preparar amb cervesa, suc de llimona, picant i sal.

I si algu no vol o no pot perdre alcohol, disposen de refrescs de mango que tenen un  gust tropical curiós.

Per últim us parlaré d'un restaurant que són tres en  un i que té molt bona fama. Panxos, a Lloret de Mar, concretament al c/ Miguel de Cervantes nº12.

Disposen d'un Panxos restaurant, on plats més sofisticats per menjar al local però també fan servei a domicili.

Després tenen el Panxos Taqueria on fan purament tacos també per degustar in situ o a domicili.

I tenen un foodtruck que va voltant arreu del país per tal d'arribar a tothom.

No sé si arribarà a tothom però el que si sé és que el menjar mexicà agrada i cada vegada més. Quan la gent tasta els plats, al ser tan gustosos i vistosos se'n duen una bona sensació.

Comentari dietètic:

Els plats mexicans lleugers no són ja que porten molts ingredients, i tot que la gran majoria són vegetals, també hi ha carn fregida i formatges i salses que seria el que càrrega més.

No obstant podem demanar quelcom saludable si agafem una tortilla amb farcit de pollastre i verdures o una naxos més senzills amb guacamole i pico de gallo, que es tracta d'una barreja de ceba, pebrot i tomàquet.

Tot dependrà sempre del que demanem i la quantitat que mengem, com sempre.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario