Avui tornem a la Radio per parlar de Restaurants Mexicans. A molta gent li agraden els plats mexicans, sobretot els naxos amb guacamole, potser un dels plats que a tothom li ve al cap quan pensa en menjar mexicà, però no només trobem aquest plat sinó molts altres igual o més bons que segur que ens agradaran.
Els podem descobrir a la ruta de diferents Restaurants Mexicans que us proposo!
Comencem a Girona amb el Maguey, situat al c/de la Cort Reial nº1.
Té els plats clàssics com el guacamole o la cochinita pibil però també fan uns plats més sofisticats i potser més difícil d trobar com el mole poblano, les enxilades vermelles o verdes o les carnitas a la Michoácana, una carn de porc fregida amb el seu propi greix.
I per beure tenen el conegut tequila o mescal però també disposen d'una llarga llista de cerveses mexicanes i aigues de sabors.
Seguim a Girona amb el 1810 Tacos & Tapes Mexican Food.
Un petit restaurant situau al Barri Vell que crec que en breu té planejat canviar-se al c/Ballesteries i el qual elabora una cuina mexicana i casolana de debò. Fan els naxos ells i tenen una gran varietat de tacos i quesadillas, fins i tot de llengua.
A més podem acabar l'àpat amb algunes de les seves postres mexicanes i un margarita, el cocktail mexicà per excel·lència, que fan tan bo.
Si hi aneu us recomano els naxos Ignacio de xili amb carn, us llepareu els dits ;)
Continuem per Girona a El Escondido Café, es troba al c/Bisbe Lorenzana nº9 .
És un mexicà que fa molts anys que està a Girona i que ofereix una fusió de la gastronomia texana i mexicana, ja que hi podem trobar plats de carn com les costelles de porc al forn amb salsa barbacoa, mel i espècies o el rodeo steak, un bistec amb bacó i formatge acompanyat de frijoles i arròs blanc i també les ales i els fingers de pollastre.
Tenen una carta molt extensa amb varietats de naxos, tacos i quesadillas i amb moltes combinacions.
Per exemple tenen uns naxos per a tots aquells que siguin molts formatgers amb cheddar i formatge blau que són una delícia. També en tenen amb pico de gallo (que és una barreja d'hortalisses), els picants o més clàssics, amb guacamole.
A la seva carta teniu la intensitat del que pica cada plat representada amb un símbol d'un foc, quan és poc picant, dos focs, quan pica i tres focs si és molt picant. Així que podeu triar en funció del picant que us agradi el plat.
I per acabar el seu àpat no us perdeu algunes de les seves postres casolanes com el pastís de "muerte por chocolate", que tal i com diu el nom és pels amants de la xocolata. Consisteix en varies capes de xocolata i pa de pessic de xocolata intercalades i el podeu combinar amb un cafè asteca.
També dir-vos que de dilluns a divendres fan un menú que està molt bé, amb molts bona relació qualitat-preu i que pots fer sencer, amb un primer plat, segon plat, postres i beguda per 11 euros o bé fer mig menú a 7 euros. I si preferiu endur-vos-el a casa també pots.
A la Rambla de Girona trobem un local molt petit anomenat Chicanitos. És un take away, és a dir vas al local i fas la comanda i te l'endus. Crec que més endavant repartiran a domicili, tot i que encara no ofereixen aquest servei.
Fan uns burritos amb diferents farcits de carn a triar entre pollastre, vedella o porc i també en tenen de vegans. Tots van combinats amb diferents verdures i salses a triar, en funció de si la vols més picant o menys.
La mida del burrito és molt gran, pesa com 500 gr, és a dir que quedareu ben satisfets.
Anem a l'últim mexicà de Girona, La Malinche, situat al c/de La Rutlla nº70.
Un restaurant molt casolà i amb algun plat diferent del que potser hem vist fins ara o estem més acostumats.
Una bona opció per aquells que s'introdueixen en el menjar mexicà o volen tastar un xic de tot és demanar el seu combo de fajitas, que així proves variat.
No us podeu perdre els seus naxos Malinche, molt bons.
I per beure us proposo una "michelada", que és una beguda típica de Mèxic que es preparar amb cervesa, suc de llimona, picant i sal.
I si algu no vol o no pot perdre alcohol, disposen de refrescs de mango que tenen un gust tropical curiós.
Per últim us parlaré d'un restaurant que són tres en un i que té molt bona fama. Panxos, a Lloret de Mar, concretament al c/ Miguel de Cervantes nº12.
Disposen d'un Panxos restaurant, on plats més sofisticats per menjar al local però també fan servei a domicili.
Després tenen el Panxos Taqueria on fan purament tacos també per degustar in situ o a domicili.
I tenen un foodtruck que va voltant arreu del país per tal d'arribar a tothom.
No sé si arribarà a tothom però el que si sé és que el menjar mexicà agrada i cada vegada més. Quan la gent tasta els plats, al ser tan gustosos i vistosos se'n duen una bona sensació.
Comentari dietètic:
Els plats mexicans lleugers no són ja que porten molts ingredients, i tot que la gran majoria són vegetals, també hi ha carn fregida i formatges i salses que seria el que càrrega més.
No obstant podem demanar quelcom saludable si agafem una tortilla amb farcit de pollastre i verdures o una naxos més senzills amb guacamole i pico de gallo, que es tracta d'una barreja de ceba, pebrot i tomàquet.
Tot dependrà sempre del que demanem i la quantitat que mengem, com sempre.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario