11/9/20

[#Producte] Gelats Angelo - @GelatsAngelo

Avui em fa especial il·lusió parlar-vos de Gelats d'Angelo!

Es tracta d'una petita empresa familiar fundada pel mestre gelater Angelo Corvitto, nascut a Licata, una població de l'illa italiana de Sicília. De ben jove, va emigrar amb la seva família cap a França i la fortuna va voler que conegués a la seva dona, Dolor Lafont, a la població gironina de Torroella de Montgrí, on ell sempre estiuejava.


Un temps després, se'ls va presentar la oportunitat de regentar la Fonda Cotoliu, a Torroella mateix.
Tot i que de professió, era enginyer, va entrar al món de l'hostaleria, aprenent a cuinar i també a fer postres. La casualitat va voler que davant la Fonda Cotoliu, hi hagués un pastisser, amb qui sempre consultava com fer aquest o aquell postres. Però quan li preguntà com fer gelat, el pastisser no li sabé donar una resposta. Com que això no el va satisfer, va començar a investigar pel seu compte la tècnica per fer bon gelat. Podem dir doncs, que aquesta va ser la llavor del que actualment són els Gelats Angelo.


A l'any 1982 va inaugurar la Gelateria Angelo amb el seu primer obrador a Torroella de Montgrí.
Quatre anys després, al 1986, va inaugurar el seu segon obrador i va fundar l'empresa Gelats Angelo.

Progressivament, amb el pas dels anys, la seves inquietuds també el van dur cap al camp de la divulgació de l'art de fer gelats. 


Va ser a partir de l'any 2000, quan el seu fill Hervé s'incorpora a l'empresa familiar, que Angelo Corvitto es pogué dedicar més plenament a la divulgació, a organitzar cursos de formació en l'elaboració de gelats, amb alumnes que anys més tard han esdevingut grans professionals, com per exemple Jordi Roca o l'equip del Bulli i d'altres pastissers reconeguts de Barcelona.

A l'any 2004 publica l'obra enciclopèdica "Los secretos del helado, helado sin secretos".
També imparteix cursos i fa ponències en esdeveniments gastronòmics i escoles de renom, com el Congres Identità Golose de Milà, el Congreso Madrid Fusión, la fira Mexipan de Ciutat de Mèxic, el Basque Culinary Center de Sant Sebastià o el Carpigiani Gelato University de Bolonya.


A l'any 2005, va col·laborador desinteressadament amb la Fundació Alícia, l'Hospital de Terrassa i el Parc Taulí de Sabadell en un estudi sobre els efectes del gelat artesà en malalts de càncer.
Les conclusions revelen que aquest aliment millora la seva qualitat de vida.

A l'any 2006, va rebre dos premis molt importants: premi al Millor Gelater del Món a la 1a Edició del Congrés Identità Golose i també el premi Euskadi de Gastronomia a la millor publicació gastronòmica.

Finalment, a l'any 2013, juntament amb el seu fill Hervé, creen el nou obrador de Gelats Angelo al municipi d'Ullà.


Però parlem de la visita que hem pogut gaudir avui al seu obrador, on molt amablement ens han rebut l'Anna i l'Hervé per fer-nos una visita molt completa i detallada.

Després d'explicar-nos una mica la història familiar i el progrés de Gelats Angelo, ens han acompanyat a l'interior de l'obrador per tal de mostrar-nos en primer lloc, els productes base a partir dels quals creen la seva carta de gustos.
Gelats Angelo no disposa de cap cadena de botigues, sinó que fa venda directament a particulars, a algunes botigues concretes de les poblacions del voltant i al sector de la restauració principalment.

No disposen d'una carta de gustos, perquè literalment, seria molt llarga i constaria de diverses pàgines, ja que Gelats Angelo elabora una varietat molt àmplia de gustos, tant de dolços com de salats, com per exemple gelats de fruita de la passió, torró o vainilla, i també de gustos salats com formatge gorgonzola, musclos o espàrrecs.


I és que disposen de la tècnica i l'experiència necessària per crear gelats de qualsevol gust perquè molts dels seus clients demanen gustos específics per a les seves comandes de gelat, ja que a vegades són restaurants, pastisseries o botigues que volen oferir un producte de qualitat i diferenciat de l'oferta de mercat. Vaja, que a Gelats Angelo no hi ha cap gust que se'ls hi resisteixi!


A la nostra visita al seu obrador, hem tingut la fabulosa oportunitat de provar una gran varietat dels gustos que ofereixen:

- Fruita de la passió
- Crème brûlée
- Torró

- Mantega salada
- Vainilla
- Avellana
- Gelat Oporto
- Taronja sanguínia
- Mango
- Llimona
- Gorgonzola
- Xocolata dark
- Festuc
- Galeta Oreo

La veritat, és que ha estat un festival de sabors i sincerament, no sabríem amb quin quedar-nos, però potser val molt la pena provar el seu gelat de mantega salada -de vici-, el de formatge gorgonzola -boníssim!-, com a original, el de crème brûlée -espectacular- i com a clàssics, els de torró amb ametlla crocant, els de vainilla -fet amb baines naturals-, avellana i xocolata dark.
Menció especial també, pels de fruita, sobretot el gelat de mango -que semblava ben bé que menjaves la fruita sencera-, de fruita de la passió -amb un toc àcid boníssim- i el de llimona -súper equilibrat-.

La veritat, és que havent provat aquesta gran varietat de sabors, no ens queda cap dubte que tota la resta de gelats que elaboren han de ser excel·lents i deliciosos. 


Ja per acabar, només recordar-vos que us hi podeu arribar a comprar gelats directament a la seva botiga-museu situada al mateix obrador que tenen a Ullà i on molt amablement us rebran per tal que, literalment, marxeu a casa amb un petit tresor en forma de gelat a les mans.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario