9/11/17

Panellets de pinyons

A Catalunya sempre celebrem les festes amb un dolç associat. Ara per Tot Sants ho fem amb panellets que es mengen com a postres o en castanyades on la gent es reuneix a taula per degustar-los juntament amb castanyes, moniatos i un got de vi dolç, com una garnatxa de l'Empordà.


Aquest any hem decidit fer-los a casa, ja que a la pastisseria estan a uns 40 euros el kilo i a més seran més bons artesans oi?

Ara que els he tastat us dic que si, que potser no són tan macos com els de l'aparador d'una fleca però sabem que els ingredients emprats són de primera, amb pinyons del país i fets amb cura.

Ingredients per a uns 25 panellets:
  • 250 gr. de farina d'ametlla
  • 150 gr. de sucre
  • 200 gr. de pinyons del país
  • 1 moniato d'uns 175 gr. aproximadament
  • 2 ous

Elaboració:

Barregem tots els ingredients, la farina d'ametlla, el sucre, un ou sense batre i el moniato ben aixafat fins a tenir una massa fina que deixarem reposar a la nevera ben tapada unes 24 hores.
Ara procedirem a fer-ne boletes petites i separarem la clara del rovell de l'ou. Passem les boles per la clara per tal que s'enganxin els pinyons i els pintem amb rovell d'ou perquè agafin color quan els enfornem.
Coem els panellets al forn durant 10 minuts i els deixem refredar.



Els panellets es guarden uns quants dies ben tapats, que no s'assequin, tot i que no crec que us durin gaire temps ;)



Consells de degustació:

Nosaltres hem fet servir un moniato per a fer la massa però hi ha qui prefereix una patata. Si hi poseu un moniato, com que és més dolç. no haureu de posar tant de sucre a la massa, tot i que això també dependrà del dolç que ho vulgueu.







Maridatge:

Combinen molt bé amb una garnatxa de l'Empordà o també amb un Moscatell.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. És una bona i bonica tradició fer els panellets a casa!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar