6/11/17

.@ExcellentGirona Espai Gastronòmic Girona Excel.lent

Aquests dies han estat les Fires de Sant Narcís de Girona i entre totes les activitats que es fan, té lloc la Fira de Mostres (al Palau de Fires) en la qual diferents estands mostren els seus productes.


A nosaltres ens agrada especialment l'Espai Gastronòmic on pots degustar molts productes de gastronomia que gaudeixen del segell Girona Excel.lent. Són tasts guiats pel cuiner Pep Nogué, que sempre ens agrada escoltar-lo!



Enguany vam fer un:



-  El recuit, elaborat amb llet d'ovella procedent de pastura ecològica.


- El iogurt fet amb llet d'ovella ripollesa, que es caracteritza per la seva baixa producció de llet i la seva forma natural d'alimentació, sent aquest d'una cremositat impressionant i d'una qualitat excepcional. Em va agradar molt.


- El kèfir de llet d'ovella pasteuritzada, de producció ecològica i amb ferments làctics.


El kèfir és una medicina per a nosaltres.


- El formatge Marí, elaborat amb llet crua ecològica d'ovella ripollesa i quallat amb herbacol. S'anomena Marí perquè el salat el fan amb aigua de mar del Cap de Creus.


Tots aquests làctics podies maridar-los amb diferents melmelades adients per formatges, les Just for cheese.


També vam tastar una figa confitada de Can Bech deliciosa.


Concretament vam tastar tres compotes diferents, una amb pastanaga i poma, una de poma i l'altra de pera.


Les tres amb bona textura, color i gust.


Les seves compotes són 100% puré de fruita, és a dir, sense sucres afegits, ni colorants ni conservants.


De foie vam menjar una torradeta amb micuit, molt fi, un tros de foie de celler, amanit i enterrat dins de la sal i un foie gras amanit amb vi d'Oporto i cuit al bany Maria a baixa temperatura.


Tots tres productes molt bons.



- Un Ergo Blanc 2016 fet amb Macabeu i Garnatxa roja, en conversió a la vinya ecològica.


Un vi amb aromes de flors blanques i equilibrat.


Un Rosat de Gerisena 2016, elaborat amb garnatxa roja autòctona de l'Empordà.


Un vi fresc amb notes cítriques.



I finalment un Negre de Gerisena 2016, fet a amb Garnatxa negre i Cabernet Sauvignon i un pas per bota.


Un vi amb explosió de fruits vermells, vellutat i estructurat.


Els vins els vam acompanyar amb un arròs mar i muntanya fet amb arròs rodó perlat del Molí de Pals i el sofregit de Quim Matas, elaborat amb ceba de Figueres cuita durant moltes hores a foc lent. 


La veritat és que va quedar un arròs deliciós, amb un gust potent i bo.


I fins aquí els tasts d'aquest any de productes Girona Excel.lent, donem fe que es mereixen aquest segell de qualitat.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario