7/2/16

[#Vi] @collderoses


Feia temps que teníem pendent una visita a un celler per on hi havíem passat molts cops per davant i mai hi havíem anat, el Coll de Roses. Situat just a la falda de l'Albera, gairebé al costat de Roses i a peu de la carretera que ens portaria cap a Cadaqués.
Es tracta d'una finca que disposa d'unes 35 hectàrees de vinya i 20 d'oliveres de la varietat d'argudell, l'autòctona de l'Empordà.
A més a més, la finca disposa del Wine Family Museum, una exposició autoguiada que ens explicarà una mica d'història sobre la producció del vi i les seves varietat d'una forma força amena i entretinguda per a tota la família.

La finca Coll de Roses actualment ens ofereix 3 vins: un vi blanc i un vi negre joves, i un negre criança anomenat Finca del Mar.


En aquest cas, he provat el vi negre jove del 2013. Amb una vinificació realitzada amb 2 varietats diferents de raïm, un 85% de garnatxa i un 15% de cabernet sauvignon.

Cos: No massa pronunciat però tot i així deixa anar gota a les vores de la copa quan el fem girar.
Color: Color vermell penetrant, recorda a la cirera madura, però tendeix a les vores a rosat clar.
Aroma: Una mica aspre al primer contacte, després deixa pas a un punt dolç que pot recordar a fruites del bosc, tot i que de fet, també pot recordar a gerds o cireres.
Gust: D'entrada aspre, es nota als costats de la llengua, i acte seguit un punt de dolçor o fins i tot pot semblar una mica picant.

Nom: Coll de Roses 2013
Celler: Coll de Roses
Pertany a la D.O. d'Empordà

No hay comentarios:

Publicar un comentario