2/2/16

Crema de carbassó

El carbassó és una verdura amb un baix contingut calòric, ja que està format per un 95% d'aigua. Pertany a la família de les curbitàcies, igual que la carbassa i el cogombre. Del carbassó en destacariem el seu contingut en vitamina C (10 mg per cada 100 g.), el betacarotè i els flavonoides. També aporta una bona quantitat de fibra i és l'hortalissa que conté més luteïna, pigment que es troba a la retina de l'ull i que protegeix les cèl.lules receptores de la llum del seu efecte oxidatiu.


Així doncs, després de veure'n les seves virtuts, que us sembla si l'introduim a la nostra dieta? Ho podem fer de moltes maneres, a la planxa, al vapor, al forn, gratinat o en crema, com hem fet nosaltres.

Ingredients per a 2 persones:


  • 2 carbassons
  • 1 ceba o mig manat de porros
  • 1 formatget
  • sal


Elaboració:

Rentem ben nets els carbassons i els tallem a rodelles. Fem el mateix amb la ceba o els porros.
Ho posem tot a bullir en una olla amb aigua fins a cobrir les hortalisses. Hi afegim un polsim de sal.
Deixem bullir uns 20 minuts i apaguem el foc.
Afegim el formatget i triturem amb el túrmix. Segons la textura que volguem obtenir traurem més aigua del bullit o menys. Si ens agrada espès, traurem més aigua de l'olla abans de triturar-lo.


Consells de degustació:

Aquesta crema és bona sola, simplement amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra i pebre, però sempre hi podem afegir un toc de gràcia com ara uns encenalls de pernil salat o un xic d'escates de parmesà. També daus de pa torrat o pipes de carbassa hi queden bé.

1 comentario:

  1. Una cremita muy rica :) en casa de primero tomamos cremas casi todos los días para comer un poquito más sano. Un beso, que tengas un buen día!!

    recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar