15/12/14

Com fer un tió

A hores d'ara ja tenim fet el pessebre, amb el naixement fet, els Tres Reis de l'Orient, el pastor, les ovelles, les gallines, entre altres. Totes les figures ja estan al seu lloc, fins i tot el caganer, el personatge més emblemàtic del panorama nadalenc. Però un altre tret característic del Nadal català és el tió. Format per un tronc d'un arbre i amb una cara sonrient i una barretina al cim, ens acompanya durant totes les festes nadalenques, tot i que ell té protagonisme a principis de les festes i fins el 24, dia en que "es va cagar el tió".

Una tradició nostre que no em de perdre, per aquest motiu i perquè em feia il-lusió us deixo amb un tió casolà, o com en diuen ara DIY (do it yourself) (fet per tú mateix).

Necessitarem:
  • un tap de suro
  • un tros de roba que sembli una manta
  • uns rotuladors: negre i vermell
  • cola d'enganxar
  • ganivet
  • tisores

Procediment:

Primer de tot tallarem amb l'ajuda d'un ganivet una rodella del tap de suro de la mida de mig centímetre aproximadament.


D'aquest tros en farem les potes, agafarem la part central de la rodella i per fer-ne dos palets allargats que tallarem esviaxats d'una punta per poder enganxar-lo al cos del tió, que serà el tap de suro.
Ara pintem amb el rotulador negre la cara del tió amb dos ulls rodons, dues celles i una boca somrient amb el rotulador vermell.


Abriguem el tió amb la roba tallada de la mida del tap de suro, que el cubreixi i en sobri pels costats i pel darrera una mica. L'enganxem amb la cola per dalt i un xic pels costats també.


I per últim enganxem les potes al davant del tap i el posem al nostre pessebre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario