29/7/14

Smoothie de síndria i mandarina

Ara a l'estiu una bona manera de refrescar-te i prendre les vitamines de la fruita és amb un smoothie.
Se'n poden fer de molt variats, fent servir la fruita de temporada que tinguem.
Nosaltres en aquesta ocasió l'hem fet amb mandarina i síndria Fashion, que és una passada de dolça, per tant, no ens cal ni l'addició de sucre a la recepta.
Així que us deixo amb la recepta d'un refrescant smoothie amb el qual participo al II Concurs de Receptes de síndria marca Fashion 2014.


Ingredients:

4 mandarines pelades
1 bon tros de síndria Fashion
1 iogurt natural
1 vas de llet

Elaboració:

Posem mig iogurt i la meitat del iogurt i la llet a la batedora amb les mandarines i triturem.
Evoquem el suc en un vas.
Posteriorment repetim l'operació però amb la síndria Fashion i l'afegim al vas.

Ens queden les dues parts separades perquè prenguis primer la part més cítrica de la mandarina per acabar amb la dolçor de la síndria Fashion.



21/7/14

Cerveseria Venècia

La Cerveseria Venècia es troba situada al C/ Sant Domènec de Figueres. La porten dos nois molt agradables i tenen una gran varietat de cerveses d'importació i del país.

El local és cèntric i agradable, un llocperfecte per a fer una cervesa de les moltes que tenen al local, més d'un centenar de cerveses embotellades i també de barril.

Nosaltres vam provar la Rufa, que és precisament una cervesa feta a l'Empordà. I la vam acompanyar amb una de les tapes que ofereixen al bar, lacón a feira (un plat típic de Galicia).


Un plat generós, amb la carn de porc repartida pel plat i amanida amb oli d'oliva, pebre vermell i sal més gruixuda. Una bona combinació. Es menja calent i el vam acompanyar amb un pa de xapata acabat de torrar.
 

Ens va agradar molt aquesta tapa i la cerveseria també, conviden a veure quina cervesa demanes la propera vegada :)

Restaurant Sancho Panza, repetim!

D'aquest restaurant ja us n'havia parlat en una altra ocasió, ja que hi vam anar a fer el mateix menú, el Menú Festiu, que en diuen. Més sofisticat que el de diàri i també d'un preu més elevat.

L'atenció és bona i el servei és ràpid.

Per començar et posen un platet amb olives i fuet tallat fi.


Del menú vam optar per:

- Amanida de favetes amb pernil de gla: anava molt ben presentada


- Carpaccio de bacallà: fi i bo, acompanyat d'una torradeta de tapenade i tomàquet i ceba picada al cim


De segons vam optar per:

- Vedella guisada, acompanyada amb patates fregides i carbassó fregit


- Conill a la brasa: quantitat generosa i acompanyat de patates fregides, carbassó arrebossat i dos espàrrecs a al brasa. Servit amb força all i oli.


De postres, vam repetir el mateix que l'últim cop que hi vam anar ja que és bo i davant la perspectiva de flam, crema catalana o gelat, preferim la mouse de xocolata. Te la presenten en una copa amb nata i una neula, de gust bona la xocolata.


 I per acabar uns cafès, ben servits, amb la seva crema.

8/7/14

Instagram a Roses, vaig guanyar!


El passat diumenge dia 8 de juny es va celebrar a Roses un Instagram coincidint amb la fira de la Rosa que si celebrava. Tot el poble costaner estava ben plegat de Roses i també hi feien una fira d'artesania i gastronomia pels carrers principals.

Durant la jornada d'instagram, que va començar, com sempre, amb un bon esmorzar a la Ciutadella, entorn privilegiat i assolellat :)


L'esmorzar va consistir en safates d'entrepanets de pa llarg amb pernil salat, formatge d'untar, pernil salat, botifarra negre o formatge. També hi havía ensaïmades i croissantets petits, així com sucs variats i cafè amb llet per beure.

En aquest Instagram vaig quedar 3era, aquí us deixo les fotos guanyadores:

1r Premi
2n Premi
3r Premi, la meva foto :)


Firatast Estiu

Firatast Estiu tindrà lloc els propers 11, 12 i 13 de juliol al Palau Firal de Girona (Passeig de la Devesa, 34-36). El seu objectiu no només serà ampliar l'oferta gastronòmica del Festival de la Llibertat, sinó, també, oferir una activitat de gastronomia a tots aquells que visitin la ciutat durant aquests dies.

L'entrada al recinte serà gratuita i per cada degustació s'han d'entregar tiquets, cada tast val entre 1 i 6 tiquets.

Així doncs és una bona oportunitat que ens ofereix Firatast per poder probar plats i preparacions culinàries a un preu molt assequible. A més, en aquesta edició, no només es dóna a conèixer la gastronomia del municipi que li ofereix el tast, sinó que també hi pot contractar excursions o alguna escapada.


Entremès

L'entremès el definiriem com un plat que se serveix abans dels plats principals, compost habitualment d'embotits, formatges i altres acompanyaments. Normalment sol ser un assortit d'embotits, tot i que també hi podem combinar algun espàrrec, ou dur, amanida.

Nosaltres hem fet un entremès variat.


 Ingredients:

  • 1 tall de pernil salat
  • 1 tall de pit de gall d'indi
  • 2 rodelles de formatge de cabra
  • 1 tall de llonganissa
  • 1 tall de bull blanc
  • 1 tall de xoriç ibèric
  • 1 tall de llom ibèric embotxat
  • un xic de mesclum d'amanida
  • 1 tall de tomàquet
  • mig ou dur

Elaboració:

Disposem tot l'embotit al voltant del plat i al mig hi posem l'amanida amb l'ou dur.


Presentació:

Es pot presentar amb diferents ingredients, tal com hem dit abans. Podem fer servir plats rodons o quadrats per servir-lo i a l'hora de muntar el plat, els talls d'embotit com el pernil dolç o el pernil salat els podem enrotllar per tal que no se solapin uns amb els altres.

Nota dietètica:

En funció de l'embotit que triem i la quantitat d'amanida que hi posem tindrà un valor calòric diferent. Seria bo fer-lo equilibrat, és a dir, tant d'embotit com d'amanida.Però si el carreguem més d'embotit fora bo optar per embotits ibèrics si pot ser, ja que el seu greix serà més saludable.

Tastets surrealistes

A Figueres ja ha començat la segona edició dels Tastets Surrealistes, es poden degustar del 12 de juny al 12 de juliol.

Tot un mes per triar algunes de les propostes que ofereixen els 22 establiments que hi participen. Els preus de les diferents propostes se serveixen acompanyades de la cervesa Innèdit de Damm i van dels 12 als 18 euros. 


Així doncs la gatsronomia ens ofereix una excel-lent manera d'apropar-nos a Dalí.

Figueres, a més durant tot aquest mes ha estat fent algunes propostes com la del showcooking inspirats en el conegut geni. Nosaltres vam anar al primer que es va fer a la Rambla per part de l'Icookit. Us deixo amb un dels plats que es van cuinar:


- Botifarra dolça amb poma caramelitzada, una altra forma de presentar la tan empordanesa botifarra dolça.

Un "colmado" a Banyoles

A Banyoles, concretament a la plaça d'aquest conegut arreu pel seu estany, hi podem trobar una botiga de queviures, altrament anomenat colmado.


Aquesta botiga s'ha de visitar, hi heu d'entrar i veure les lleixes de fusta antiga, la bàscula, la publicitat de productes que abans es feia, que era molt curiosa, res a veure amb la d'ara, així com aliments que avui dia ja no es troben, com alguns caramels més antics, entre altres productes.