23/2/23

[#Radio] @gironafmcat Fava de Cacau a les millors pastisseries de Girona

Avui coneixerem les millors pastisseries de la província de Girona, però no perquè ho digui jo :), sinó perquè així ho han decidit un jurat professional coordinat per en Marc Balaguer, Campió d'Espanya de Pastisseria l'any 2015 i Subcampió del Món de Gelateria el 2018, i altres professionals de reconegut prestigi.

Cada any a Sant Vicenç dels Horts se celebra la Mostra Internacional de Pastisseria que té com a objectiu posar en valor l'activitat professional del sector pastisser entre el públic en general fent entrega dels guardons Fava de Cacau, que premia a les 50 millors pastisseries de Catalunya. 

També s'atorguen 10 premis especials per diferents categories, com ara la millor pastisseria de les comarques gironines que aquest any ha estat la Pastisseria Tornés.

Fa poc en varem parlar per recomanar la seva xocolata desfeta amb melindros artesans, però la veritat és que tots els dolços i postres que fan són excel·lents. 


Els seus croissants també són una delícia que agraden molt. 
Les altres pastisseries que han obtingut la Fava de Cacau 2023 són:

- Casa Cacao, de Girona

Una pastisseria ben ubicada i on degustar qualsevol producte relacionat amb la xocolata

- La Nevateria, Olot

Tots els seus croissantets amb les puntes banyades de xocolata són boníssims però si tasteu el de Gianduia d'avellana, no l'oblidareu mai.


Una pastisseria fundada l'any 1907, situada al centre, quan hi passes per davant no pots passar de llarg, quan veus totes les preparacions a l'aparador t'obliga a entrar-hi :)

- La Sal Pastisseria, Banyoles

Un lloc perfecte si no busques la típica dolça dels diumenges, sinó alguna de les seves tartaletes o pastissos que fan una pinta. Jo s'hi n'hagués de triar algun, cosa molt difícil em quedaria amb el de pastanaga, ja que la seva base està feta mb un cruixent de praliné i nous deliciós.

- Maison Marcel, Sant Feliu de Guíxols

Estan al Mercat, és a dir, que és perfecte per començar bé el dia amb alguns dels seus croissants o pain au chocolat i de pas endur-te a casa alguns dels seus plumcakes que tan d'èxit tenen.

És un lloc amb encant, d'aquests que només d'entrar ja t'hi sents a gust i quan tastets quelcom seu, es nota que ho fan amb amor i delicadesa

- Pastisseria Gil, Llívia i Puigcerdà

Tenen cafeteria, és a dir que pots anar a degustar els seus dolços tranquil·lament als seus locals o endur-te'ls a casa, o les dues coses ;)

I fins aquí el recull de pastisseries on haurem d'anar a tastar algunes de les seves elaboracions, que un dolç sempre ve de gust, no trobeu?


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario