20/2/23

[#Formatge] Payoyo

El formatge Payoyo és una marca registrada de formatge elaborats amb llet de cabra i ovella que es troba a Villaluenga del Rosario, a la província de Cadis. 

I no acostumo a parlar de marques, sinó de tipus de formatges o productors artesans, però aquest mereix un post ja que el vaig trobar molt bo i m'agradaria que el coneguéssiu.


Aquest formatge està fet amb la llet de la cabra payoya, d'excel·lent qualitat i de la qual li prové el nom.

Nosaltres hem tastat el Formatge semicurat de cabra, un formatge de llet sencera amb coagulació enzimàtica, de color molt clar degut a la seva escorça natural, molt cremós en boca i amb un gust de fruits secs.

Té una maduració mínima de 35 dies i és lleugerament àcid i saborós.


Al final de la cata et deixa un gust fi, tot i ser de cabra.

Ha guanyat diferents premis al Worl Cheese Awards, com ara la medalla de bronze l'any 2021 a Oviedo, també la medalla de bronze al Great Taste Awards del Regne Unit l'any 2020 i una altra bronze al Concurs Regional de Formatges Artesans de Villaluenga l'any 2019.


Maridatge:

Queda bo amb un pa torrat, amb una amanida i també fos, sobre un plat de pasta.
On el posis s'endu tot el protagonisme.

Fitxa tècnica:

Regió: Serra de Cadis 
Maduració: 35 dies
Pes i forma: 2 kg, tambor
Llet: Cabra payoya
Classificació: semicurat
Productor: Queso Payoyo, S.L.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram 
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario