La cansalada que emprem en l'elaboració del plat és molt important ja que és la protagonista del plat.
En aquest cas nosaltres hem agafat la panxeta curada amb pebre de Can Dorca, que elaboren de forma artesana i que ha proporcionat al plat un gust impressionant i potent. Ha exaltat el plat, per això us dic que és important fer-lo amb un bon producte.
Trinxat
Ingredients per a 2 persones
- 1 col petita
- 4 patates
- 2 talls de panxeta curada amb pebre de Can Dorca
- oli d'oliva verge extra
- sal
Elaboració:
En primer lloc posem a bullir les patates i la col. Quan arrenqui el bull hi afegim un polsim de sal.
Paral·lelament agafem la panxeta, la tallem a daus i la fregim lleugerament en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva.
Una vegada fregida, la reservem.
Quan tenim la patata i col bullida, la colem i la posem a la paella on haviem fregit la cansalada per tal que tot agafi gust, es vagi enrossint i a la vegada ho anem trinxant tot fins que ens quedi una textura més cremosa.
Al final incorporem els talls de cansalada perquè ens quedin barrejats i servim.
Consells de degustació:
La cansalada es pot incorporar a dins, com he fet jo o bé presentar-la en forma de rosta al cim del plat.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat complert, ja que obtenim a la vegada fibra i vitamines de la col, hidrats de carboni de la patata i proteïna i greixos de la panxeta. Això voldria dir que acompanyat amb una amanida verda, tindriem un àpat ben equilibrat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario