12/3/22

[#Recepta] Coca quatre quarts

A casa ens agraden molt les coques, sobretot la típica de iogurt però també ens agrada anar fer diferents varietats. Avui en provem una que es fa amb quatre ingredients a parts iguals, d'aquí ve el seu nom :)


Coca quatre quarts

Ingredients

  • 200 gr. d'ous, són uns 3 
  • 200 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 200 gr. de farina (millor la farina 00)
  • 200 gr. de sucre

Es pot fer amb 150 gr. de tots els ingredients, en funció del que pesin els ous.



Elaboració:

En primer lloc separem les clares dels rovells.
Batem la mantega fins aconseguir una textura de pomada.
Afegim els rovells i el sucre i batem bé.
Tamitzem la farina i la incorporem.
Mentre muntem les clares a punt de neu amb un polsim de sal perquè muntin millor i quan les tinguem les afegim a la mescla anterior.
Evoquem la massa en un motlle rectangular i l'enfornem amb el forn preescalfat a 170ºC.
El fornegem durant 35-40 minuts aproximadament, fins que al punxar-lo amb un ganivet surti net.



Consells de degustació:

Hi podem afegir poma o trossets de xocolata a la massa, tot i que jo en aquest cas us recomano que feu servir una bona mantega perquè és el gust que tindrà la coca.

Nosaltres hem fet servir una mantega de qualitat i ja l'aroma que despren quan es cou i es talla la coca és impressionant i en boca també.



Si la voleu decorar al cim podeu posar sucre glassa o fins i tot la podríeu glassejar amb una mica de suc de llimona, però ja us dic que després no notes tan el gust de la mantega.


Valor nutricional:

Aquesta coca és més calòrica que la típica de iogurt ja que porta més quantitat de mantega, però, com sempre tot està en la mesura que en mengem i quan ho fem.

Jo per exemple l'he fet amb 125 gr. de sucre enlloc dels 200 gr. que porta la recepta i us diré que queda dolça, perquè un excés de sucre també camufla el sabor dels altres ingredients.

És una bona opció per esmorzar i/o per berenar, acompanyada amb un cafè amb llet us sentarà de perles.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario