Fa un temps vam veure una recepta on fèiem cigrons amb xoriç, però tal i com vam dir, les llegums són molt versàtils i permeten molts tipus de preparacions diferents.
En aquesta ocasió, farem unes faves amb xoriç, per tal que veiem que les llegums permeten preparacions ràpides i bones en poc temps, i que no cal que sempre repetim les receptes típiques i/o tradicionals per tal d'obtenir un plat gustós, com les faves a la catalana.
Faves amb xoriç
Ingredients per a 2 persones:
- 500 grs de faves de Vit&Fruit
- 250 ml de brou de carn
- 75 grs de xoriç
- 2 dits de Pedro Ximénez
- oli d'oliva, sal i pebre
Començarem per posar una mica d'oli al a paella i posar a fregir les rodelles de xoriç partides per la meitat. Això farà que el xoriç deixi anar el seu greix que s'afegirà al que ja hem posat.
A continuació hi podrem afegir les faves i remenar-ho tot bé perquè s'integrin bé. Aprofitem aquest moment per sal-pebrar-ho bé al nostre gust.
Finalment, després d'haver-ho remenat bé, només ens faltarà afegir-hi el brou de carn i els 2 dits de Pedro Ximénez, afluixarem una mica el foc i ho deixarem reduir mentre anem remenant de tant en tant.
Aprofitem també aquest moment per tastar si està correcte de sal-pebre i/o corregir-ho si fes falta.
Un cop s'hagi reduit, ja podrem tancar i servir.
Consells degustació:
Bé, en aquest cas, sobre gustos, colors! A mi personalment m'agrada força fer aquest plat de gust potent amb un bon vinet per acompanyar i si ens ha quedat una mica de suquet, què millor que un bon tros de pa per sucar-ho tot!
Valor nutricional:
Les faves no són massa calòriques i al mateix temps, ens aporten proteïna i fibra, així com vitamines del grup B.
como puede tener tan buena pinta?
ResponderEliminar