28/9/18

[#Polònia] Mercats a Polònia

Si voleu conèixer de ple el que mengen els habitants d'algun país la millor manera és anar als seus mercats, als mercats on compren ells el que necessiten per a cuinar els seus plats.


A Varsòvia vam visitar el Hala Mirowska, un mercat molt antic en un emblemàtic edifici amb una preciosa façana, on pots trobar tant parades a fora com a dins de fuita, verdura, carn, peix, pa, embotits, flors, entre altres.


Al seu costat trobem el Miroslav, un mercat més modern, situat en un espai més industrial, on venen embotits, ous, formatges i plats  apunt per consumir de diferents parades que els elaboren in situ i al moment. Trobem des de Pierogis fins a tapes espanyoles, passant per carn d'Angus o burgers vegetarianes.


I a Cracòvia vam visitar-ne un altre de molt antic el Stary Kleparz. Un mercat on purament hi va la gent autòctona, no és turístic.


Obre de dilluns a divendres de set del matí a sis de la tarda hi pots trobar molta fruita, verdura, bolets, formatges, xocolata, fleques, embotits i fins i tot alguna parada de roba, tot i que el que més hi ha és menjar. El mercat és molt acollidor, amb tot de paradetes cobertes i amb un ambient agradable per passejar, comprar i fer el tafaner. A més està situat ben cèntric, molt a prop de la Barbacana.


Si ens fixem en els ingredients que trobem en els mercats polonesos veurem que disposen de molta verdura, cosa que indica que els en els seus plats hi és molt present, a més cal dir que és molt bona.
En un dels nostres plats vam tastar el tomàquet i era ben dolç i bo.


El que també destacaria és la presència de molts fruits vermells frescos, mores ben grans i maques, aranyons i gerds i a un preu molt econòmic. Cada safata costava al canvi 1 euro.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario