L'humus és una recepta típica de la cuina àrab que consisteix en un paté de cigró amb espècies i que és molt fàcil de preparar.
Té un sabor intens i és perfecte per servir com a tapa. Sobretot si teniu convidats podeu presentar-lo amb verdures de colors crues per a "dipejar" i segur que agrada!
Ingredients:
Elaboració:
Posem els cigrons al túrmix amb l'all i el tahini i triturem tot fins a obtenir una textura cremosa.
Posem la mescla en un bol hi afegim pebre vermell al cim i un bon raig d'oli d'oliva.
Si veiem que al triturar els cigrons, la textura és massa densa hi podem afegir aigua. A nosaltres no ens ha calgut ja que hi he afegit l'aigua del pot de cigrons bullits al natural.
Consells de degustació:
Podem servir l'humus fresquet de nevera amb una crudites com ara pals de pastanaga, cogombre, pebrot o api o també picos de pa o torradetes ben fines.
L'humus autèntic es fa amb cigró però últimament trobem variants amb advocat, que encara el fa més cremós.
També alguns canvien els cigrons per una altra llegum com la mongeta.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt complert i energètic, que ens aporta molta proteïna vegetal i fibra. Fins i tot una part de greixos bons del tahini (pasta de sèsam) i l'oli per descomptat.
Té un sabor intens i és perfecte per servir com a tapa. Sobretot si teniu convidats podeu presentar-lo amb verdures de colors crues per a "dipejar" i segur que agrada!
Ingredients:
- 250 gr. de cigrons bullits
- all
- 1 cullerada sopera de tahini The Elements
- pebre vermell fumat
- oli d'oliva verge extra
- suc de mitja llimona
Elaboració:
Posem els cigrons al túrmix amb l'all i el tahini i triturem tot fins a obtenir una textura cremosa.
Posem la mescla en un bol hi afegim pebre vermell al cim i un bon raig d'oli d'oliva.
Si veiem que al triturar els cigrons, la textura és massa densa hi podem afegir aigua. A nosaltres no ens ha calgut ja que hi he afegit l'aigua del pot de cigrons bullits al natural.
Consells de degustació:
Podem servir l'humus fresquet de nevera amb una crudites com ara pals de pastanaga, cogombre, pebrot o api o també picos de pa o torradetes ben fines.
L'humus autèntic es fa amb cigró però últimament trobem variants amb advocat, que encara el fa més cremós.
També alguns canvien els cigrons per una altra llegum com la mongeta.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt complert i energètic, que ens aporta molta proteïna vegetal i fibra. Fins i tot una part de greixos bons del tahini (pasta de sèsam) i l'oli per descomptat.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
M'agrada moltíssim l'hummus! Me'l menjaria a cullerades!
ResponderEliminarPetonets,
Olga