18/3/16

L'@EHAEmporda amb "Essència de mercat"

El passat dissabte dia 5 de març va tenir lloc a la Plaça Catalunya de Figueres, coincidint amb un dels 3 dies que Figueres fa el mercat de fruita i verdura, la presentació de "El llibre més Alt dels Castells" (editat per Brau Edicions), dins l'acte de celebració dels 20 anys de la Colla Castellera de Figueres.


L'activitat promoguda per l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres va consistir en la realització d'un showcooking de producte de temporada.


El professor de l'Escola d'Hostaleria Alt Empordà, Carlos Rueda, acompanyat de l'alumne de dual Andrea van elaborar dues receptes amb ingredients del mercat.


AMANIDA DE FAVETES, PERNIL I MENTA  

Els ingredients (per 4 persones)
  • 1 enciam mitjà
  • 600 gr. de faves desgranades
  • 80 gr. de pernil ibèric o serrà
  • 1 manat de menta
Vinagreta de pinyons: 10 grams de pinyons torrats, proporció 4 c/s d'oli d'oliva extra verge DO per 1 c/s de vinagre tipus Xerès o mòdena), 8 fulles de menta fresca i "el pensament" de sal i pebre (comprobar i rectificar al gust si calguès ). La vinagreta la podem fer a la batedora o al morter.

c/c = cullera de cafè
c/p = cullera de postres
c/s = cullera de sopa


La preparació i cocció

Bullim les faves en abundant aigua i sal junt amb 1/3 del manat de menta, les deixem grenyals, les refredem i les escorrem.
Tallem el pernil ibèric, 1/3 del manat de menta i l’enciam en juliana.

Presentació 

Barregem les faves amb l’enciam, la menta i el pernil i afegim la vinagreta.


XAMPINYONS AMB ALL I JULIVERT, PERNIL SERRÀ I BRIE

Ingredients:
  • 12 Xampinyons sense el tronc
  • 100 grams de pernil serrà o ibèric
  • 100 grams de formatge brie
  • Alls, julivert, oli d’oliva, llimona, vi blanc, sal i pebre


Preparació:

En primer lloc tallarem daus petits del formatge Brie (1.5 cm x 1.5 cm) i els envoltarem de pernil i els deixarem punxats amb un escuradents.

En segon lloc farem la salsa per regar el xampinyons,

Posarem en un vas batedor: 3 dents d’all pelats, 5 o 6 branquetes de julivert (només les fulles ), 8 c/s* d’oli d’oliva, 1 c/s* de vinagre de Mòdena, el suc de mitja llimona, 1c/s* de vi blanc, un polsim de sal i pebre i  ho batrem. Després ho testarem i rectificarem al nostre gust.

Posem una paella a foc mitja  sense oli i afegim els xampinyons, primer de panxa avall i després els donarem la volta, veureu que deixen  anar aigua. Una vegada que estiguin prou eixuts i posem una mica d’oli  i els posem de cap per avall, els salpebrem i els regarem generosament amb la salsa. Després punxarem el formatge embolicat amb el pernil. Taparem la paella i deixarem una estona Que s’ha acabin de fer. (Heu de anar amb compte que el foc no ha de ser fort)

c/s = a cullerada sopera


Receptes obtingudes de la web de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario