5/1/16

Arròs d'aprofitament


L'arròs, igual que les truites o les pizzes, es pot fer de qualsevol cosa que ens agradi, no en va, es tracta d'un producte molt versàtil que ens permet molt llibertat a l'hora de preparar-lo.
En aquesta ocasió, farem un arròs purament d'aprofitament, i és que durant aquestes festes de nadal, fent revisió de la nevera, ens hem trobat amb diverses coses que ens han anat quedant de dinars anteriors i que francament, no sabíem com donar-li una sortida.
En aquest cas, vull aprofitar unes quantes mongetes blanques, una pastanaga i porro d'un caldo que havíem fet i una rodella de gall d'indi a la planxa amb cristall de sal negra que havíem fet fa un parell de dies per dinar.

Ingredients:
- mongetes blanques
- 1 pastanaga i 1 porro
- gall d'indi brasejat a la sal negra
- arròs
- 1 ceba
- 1/4 de tomàquet de pot que també teníem a la nevera. Molt millor si tenim un parell de tomàquets frescos i els piquem ben petits.
- sal, pebre i oli d'oliva


Preparació:

Per començar, posem l'aigua al foc per tal de bullir l'arròs i paral·lelament, agafarem una paella i hi posarem la ceba ben picada amb oli, tot sal pebrant-la al nostre gust.


Quan ja estigui daurada, afegirem la resta del pot de tomàquet a la barreja, tot remenant-ho bé.


Mentre la tomata es va fent, preparem la pastanaga i el porro sobrants, tallant-los a bocins ben petits i el gall d'indi a daus.


Quan la tomata s'hagi començat a reduir, afegirem la pastanaga i el porro, les mongetes i el gall d'indi i ho remenem tot plegat.


Quan l'arròs estigui al punt, el traiem, esbandim amb aigua freda i el buidem a la paella on hem preparat l'acompanyament.
Finalment, ho remenem tot perquè ens quedi l'arròs ben barrejat amb la salsa i ja podrem servir.


Un plat senzill, ràpid i que ens dóna l'oportunitat per treure de la nevera aquelles coses que ens han sobrat i que per si sol, no n'hi ha prou quantitat per fer-ne un dinar amb cara i ulls.

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario