28/1/16

Formatge en oli picant i romaní

A casa som fans del formatge. Ens agraden tots; de vaca, de cabra, d'ovella, mescles, curats, semis, fins i tot més tendres. Sempre diem que n'hi ha tants de formatges al món per provar, tenim feina...


Avui doncs us presento una forma diferent de menjar el formatge. És una recepta molt fàcil de fer i una bona manera fins i tot de conservar el formatge més temps o de camuflar el gust o també potenciar-lo d'algun que sigui més insuls.


Ingredients:
  • formatge semicurat
  • dos branquillons de romaní
  • 4 fulles de llorer
  • 2 cireretes
  • oli d'oliva verge extra


Elaboració:

Agafem un pot i posem el romaní, les fulles de llorer i les cireretes tallades a trossets perquè ens hi deixin anar el gust picant.

Afegim els daus de formatge i oli d'oliva verge extra fins a emplenar el pot. Tapem el pot i el guardem en un lloc fresc i sec un mínim de 15 dies.

 
Consells de degustació:

El formatge que nosaltres hem triat, un Portillo (Cerrato), és semi ja que tant les herbes aromàtiques com els cirerets incrementar el sabor del formatge, per tant no cal que aquest sigui molt fort tampoc.


Una cosa a destacar és la qualitat de l'oli que hi poseu, que sigui de qualitat. Aquest després el podrem fer servir per amanir el pa o les amanides.


  Quan més temps li tinguem en oli més gust agafarà i més bo serà!


I al cap d'uns mesos, aproximadament 3 mesos i escaig per fi hem decidit a degustar aquest formatge i el resultat ha estat molt bo.

El formatge ha absorbit el gust de les espècies i ha agafat un punt picant, al igual que l'oli, que ens servirà tant per amanir les torrades al mateix menjar el formatge com per posar-lo a les pizzes casolanes en plan pizzeria.




1 comentario:

  1. Me encanta el queso :) podría disfrutar cualquier tipo y en aceite me gusta mucho sobre todo cuando queda un trozo en casa porque ya te zampaste un montón lo pongo en aceite para no abusar tampoco y comerlo mas adelante. Un beso.

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar