22/12/15

Torradeta de poma amb botifarra dolça

La botifarra dolça és un plat típic de la província de Girona. Es prepara acompanyat de pa torrat a la mateixa paella on es cou la botifarra, normalment, tot i que nosaltres el presentarem en una torradeta.



Per a fer-lo hem optat per una recepta molt fàcil. Anem a veure-ho:

Ingredients per a 8 torradetes:
  • 1 botifarra dolça
  • 2 pomes Golden mitjanes
  • pela de llimona
  • un rajolí d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer de tot posem la botifarra en una cassola de terrissa i amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.


Fem volta i volta a la botifarra i la cobrim d'aigua fins la meitat. Hi agefim una pela de llimona i les pomes tallades fines i deixem que redueixi tota l'aigua.


Punxem la botifarra per tal que tregui el sucre i caramelitzi la poma.


Una vegada l'aigua s'hagi reduït, apaguem el foc i tallem la botifarra a rodelles.
Emplatem posat la poma a la torradeta i un parell de rodelles de botifarra dolça al cim i servim ben calent.


Consells de degustació:

És un plat per a qui els agradi el dolç, també es pot menjar fred.


Hi queda molt bé afegir una mica de moscatell o algun altre vi dolç que tinguem a l'hora d'afegir l'aigua, ja que així el plat tindrà més sabor. També hi podem posar una branca de canyella que ens aromatitzarà el plat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario