La botifarra dolça és un plat típic de la província de Girona. Es prepara acompanyat de pa torrat a la mateixa paella on es cou la botifarra, normalment, tot i que nosaltres el presentarem en una torradeta.
Per a fer-lo hem optat per una recepta molt fàcil. Anem a veure-ho:
Ingredients per a 8 torradetes:
Elaboració:
Primer de tot posem la botifarra en una cassola de terrissa i amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Fem volta i volta a la botifarra i la cobrim d'aigua fins la meitat. Hi agefim una pela de llimona i les pomes tallades fines i deixem que redueixi tota l'aigua.
Punxem la botifarra per tal que tregui el sucre i caramelitzi la poma.
Una vegada l'aigua s'hagi reduït, apaguem el foc i tallem la botifarra a rodelles.
Emplatem posat la poma a la torradeta i un parell de rodelles de botifarra dolça al cim i servim ben calent.
Consells de degustació:
És un plat per a qui els agradi el dolç, també es pot menjar fred.
Hi queda molt bé afegir una mica de moscatell o algun altre vi dolç que tinguem a l'hora d'afegir l'aigua, ja que així el plat tindrà més sabor. També hi podem posar una branca de canyella que ens aromatitzarà el plat.
Per a fer-lo hem optat per una recepta molt fàcil. Anem a veure-ho:
Ingredients per a 8 torradetes:
- 1 botifarra dolça
- 2 pomes Golden mitjanes
- pela de llimona
- un rajolí d'oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Primer de tot posem la botifarra en una cassola de terrissa i amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Fem volta i volta a la botifarra i la cobrim d'aigua fins la meitat. Hi agefim una pela de llimona i les pomes tallades fines i deixem que redueixi tota l'aigua.
Punxem la botifarra per tal que tregui el sucre i caramelitzi la poma.
Una vegada l'aigua s'hagi reduït, apaguem el foc i tallem la botifarra a rodelles.
Emplatem posat la poma a la torradeta i un parell de rodelles de botifarra dolça al cim i servim ben calent.
Consells de degustació:
És un plat per a qui els agradi el dolç, també es pot menjar fred.
Hi queda molt bé afegir una mica de moscatell o algun altre vi dolç que tinguem a l'hora d'afegir l'aigua, ja que així el plat tindrà més sabor. També hi podem posar una branca de canyella que ens aromatitzarà el plat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario