8/11/15

[#London] @boroughmarket : Borough Market


L'altre dia us parlava de la nostra visita passada per aigua per Camden Lock Market. Molt possiblement, meteorològicament parlant, va ser el pitjor dia que vam tenir i a sobre, a plena hora de dinar.


Avui us volia parlar de Borough Market, un mercat molt cèntric situat en part sota el que semblaven unes vies de tren, just al costat de la parada de metro de London Bridge, tocant la Catedral de Southwark i molt a prop del creuer lleuger de la Royal Navy HMS Belfast i el curiós rasca-cels The Shard.


I és que els foodmarkets són una veritable delícia pels sentits i a més un bon lloc on menjar molt bé per un preu força raonable. Borough és un dels mercats més grans i antics de Londres i vam arribar-hi després d'anar a visitar el Meridià de Greenwich, on per variar també ens va estar plovent durant tot el trajecte. La veritat que veient el temps que feia i que ja portàvem una bona estona passejant sota la pluja amb els nostres impermeables, va ser molt d'agraïr que bona part del mercat estigués sota cobert.


Un cop allà vam decidir fer una primera volta de reconeixament per impregnar-nos de les parades i tipus de menjar que oferien i així de pas, fitxar la paradeta que ens havia d'aplacar la tirana crida a què ens tenien sotmesos els nostres budells, i és que no si és que caminàvem molt o que el fet de fer-ho sota la pluja ens feia cremar més calories del compte, la veritat és que ja tornàvem a tenir gana. ;)


De fet Borough no té res que no puguis trobar en d'altres mercats, comparteix un aire similar a altres foodmarkets, amb tot de parades col·locades de costat, d'origens molt diversos i molta varietat de plats a escollir.


Podíem trobar paelles espanyoles, la ja conegudes paradetes de pulled pork cuit durant hores, falafels, kebab rolls, cus-cus, menjar xinès, però també parades de formatge parmesà, pastissos de tot tipus, formes i colors, parades de llaminadures amb fruita deshidratada, toffees, fudges. I una cosa que ens encanta, i que és comuna a tots els food markets: a la majoria de parades pots provar el seu producte per fer-te'n una idea i ajudar-te a decidir millor.


Finalment ens vam decidir per una parada on oferien un Hog Roast Roll, que ve a ser un entrepà de carn de porc. Es serveix com una mena de pa de xapata rectangular i te'l donen ben farcit del porc rostit.


Tot plegat ben regat amb l'oli i les espècies en què s'ha rostit. Només amb la olor ja et pots fer una idea del gust que t'espera però no és fins que li claves la primera mossegada que notes la fortor de les espècies i la dolçor de la carn rostida.


Ja sé que quan es té gana, tot es troba més bo del compte, però la veritat és que ens va agradar força, ja que la carn estava molt tendra i tot i haver-hi una mica massa d'oli, les espècies li donaven aquell toc diferent. L'entrepà ens va sortir per 5'5 lliures cadascú i la beguda, al igual que ens els altres mercats, la vam haver de comprar a una parada a part especialitzada només en begudes.


Un cop vam haver menjat, amb l'estómac ple i per tant, més disposats a voltar tranquil·lament, vam acabar de fer una volta per totes les parades, ara sí entretinguent-nos més a cada lloc i aprofitant per fer algunes fotos.


De tots els foodmarkets als que vam poder anar, juntament amb el de Camden Lock, serien els millor per perdre-s'hi qualsevol migdia i provar qualsevol de les mil delícies que es poden trobar entre les seves parades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario