27/4/15

Creacions de @MarcTopChef

En Marc Joli, conegut per tothom per la seva participació al programa Top Chef, d'on va quedar finalista, té el seu restaurant Cal Músic a Figueres. Una taverna on degustar diferents tapes exquissides i amb producte de temporada i a la qual properament anirem :)

Ara però us parlaré dels seus postres, que és de la secció que en Marc s'encarregava al millor restaurant del món, El Bulli (Roses), amb en Ferran Adrià al capdavant.

A Figueres tenim el privilegi de poder tastar els diferents dolços que va elaborant al seu obrador a l'antiga Pastisseria Internacional, coneguda pels figuerencs per la seva xocolata desfeta i pels seus tortells entorxats.
La veritat és que hi havíem comprat algunes dulces com un bracet de trufa i algun altre de torró, i eren ben bons.

Actualment aquesta pastisseria la regenta en Marc i és on desenvolupa la seva tasca més dolça a través de les seves creacions.

Nosaltres hem provat la seva versió de la Cúpula Daliniana, que es tracta d'un bescuit de ratafia, anous i fruita confitada amb confitura de figues i fruits secs caramelitzats al cim que adornen el bescuit. La cúpula està treballada amb caramel i així aconsegueix la subjecció i forma caracerística, segons ens comenta en Marc Joli, al Be Talent.


Cal dir que és un pastís que fa total referència a Dalí i per tant a la ciutat de Figueres, com algun dels seus altres postres.
Un homenatge ben dolç en forma d'un pastís ben fi, gens empalagós, amb la suavitat de la confitura i el cruixent dels fruits secs.


I un dels altres postres que fa referència a la nostra ciutat és la Fulla de Figueres, que també elabora ell amb un antic motlle que va trobar a l'obrador de la pastisseria. Es tracta d'una fulla de pasta de full farcida de nata, i direu (amb paraules d'en Marc), "això és molt normal", però no tothom el pot presentar amb aquesta forma.

El fet de trobar aquests motlles i poder fer aquests dolços que honoren l'arbre que bateja la ciutat de Figueres té un valor afegit al producte treballat.
 
I un dolç atrevit també creat amb un d'aquests antics motlles és la Figa de Figueres, un dolç unipersonal fet amb una figa confitada coberta per bescuit mullat amb una base de xocolata bonissima i una pipeta de llet de cabra ecològica que serveix per injectar a la figa i que així quan mosseguis faci l'efecte lletós del fruit sec.
La veritat és que em va agradar molt aquest dolç, tan per la presentació com per l'execució del dolç. Molt ben aconseguit i ben treballat i tot un encert la base de xocolata, un bon acabament de la menja.


El nom de la pastisseria l'ha conservat només afegint'hi Bistrot, així queda Pastisseria Bistrot Internacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario