17/2/14

El Fiporc 2014, tot un èxit

Èxit de visitants durant la primera jornada de FIPORC 2014

• Més de 4000 persones van visitar Fiporc durant el primer dia de fira.

• S’han servit més de 15.000 tiquets de degustació a l’àrea de tast.

• Les representacions dels processos de matança i l’especejament del porc han atret l’interés del nombrós públic que ha visitat la fira.

• Ahir diumenge a l’escenari de la fira “La cuina de la memòria i la tradició”, sessió de cuina amb Montserrat Fontané del Restaurant Can Roca de Taialà.

Fiporc ha rebut durant el primer dia la visita de gairebé 5000 persones que han gaudit de totes les activitats programades, i han omplert a vessar el nucli del poble.

A les 12h del migdia del dissabte es va inaugurar oficialment la fira per part de l’alcaldessa del municipi Montserrat Roura i els regidors del consistori.
Els van acompanyar el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Vicenç Estanyol, el diputat Jordi Xuclà, el senador Joan Bagué, la diputada Elena Ribera, el president de la Diputació de Girona en funcions i alcalde de Banyoles Miquel Noguer, els alcaldes Carles Puigdemont de Girona i Lluís Freixes de Campllong, Joaquim Caula de la Cambra de Comerç de Girona.
Entre els assistents també hi havia els alcaldes de poblacions veïnes com Salvador Balliu de Caldes, Joaquim Mateu d’Aiguaviva, Martí Nogué de Sils, Albert Santaugini de Sant Hilari Sacalm i Fermí Santamaria de Llagostera.


La tradicional tallada de cinta es va substituïr pel tall d’un fuet de dos metres que després es va repartir entre els assistents.


Un ambient festiu i gastronòmic és el que s’ha respirat durant tot el cap de setmana pels carrers del nucli de Riudellots de la Selva.

La mainada ha après i s’ha divertit en els tallers infantils i sobretot visitant l’exposició d’animals vius.

Petits i grans han trobat el seu espai dins la fira.

Destacar l’enorme activitat a les parades de petits productors, on s’ha pogut comprar productes del porc de gran qualitat, així com a les parades de cervesa artesana també presents a la fira.

Sens dubte, l’àrea de tast ha estat el punt central de la fira, i el que s’ha endut el màxim protagonisme. S’hi ha pogut provar tot tipus de producte vinculat amb el porc, així com degustacions de productes
elaborats a Riudellots.


Una fira molt dinàmica i singular on s’hi reprodueixen escenes pròpies de la matança del porc permeten així endinsar-nos i reviure el món dels nostres avantpassats.

També s’hi ha pogut veure una mostra de tractors i de cotxes antics.

La fira ha estat impulsada per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, i compta amb el suport d’Incatis per la seva organització.

1 comentario: