15/11/12

Restaurant Onix

Diumenge passat, per celebrar els 40 anys de casats dels meus pares vam provar un restaurant del qual ens havien parlat, però encara no havíem pogut anar'hi, l'Onix.
És un restaurant situat al centre de Figueres i especialitzat en arrossos. Als meus pares els hi agraden molt els arrossos, així que vam decidir anar-hi a dinar!

La decoració és molt normaleta, fins i tot hi feia un pèl de fresqueta quan vam arribar, potser perquè encara no hi havia ningú. Només nosaltres i la cambrera. Poc personal però agradable :)

Fan un menú que van canviant segons el que es troba al mercat. Aquest punt ja m'està bé. No m'agrada trobar productes que no són de temporada perquè voldrà dir que seran congelats o guardats en càmera. D'aquesta manera ens assegurem que els productes son frescos i amb les majors propietats nutricionals possibles.

El menú estava molt bé, quatre primers, quatre segons i tres postres. Poca variació però molt encertada. A vegades hi ha molts plats i no saps quin triar que pugui ser bo, en canvi aquí no era el cas. Tot al contrari, tens dubtes i dilemes ;)

Doncs res us deixo el menú:

Entrants:

Amanida parmesana amb enciams variats, fruits secs, parmesà i fruits vermells
Amanida tèbia d'enciam variats amb gírgoles, pernil salat i pinyons
Trinxat amb botifarra negre
Crema de patata amb ou i bolets

Segons:

Llom de bacallà confitat amb bolets
Estofat de vedella
Arrós dels pescadors
Arrós negre

Postres:

Iogurt natural amb fruits vermells
Suís de xocolata blanca amb cruixent
Pastís de formatge amb gelat

Ara anem a veure els plats;

Només d'arribar ja unes olivetes pelotín, que són vicioses, en menges una i ja no pots parar. I per beure aigua freda de Les Creus.A més, com a detall de la casa o coincidint que estem en plena temporada de bolets, ens van posar dues platetes de rovellons a la brasa amb all i julivert. No estaven gens malament, s'agraeix l'amabilitat.


Jo vaig optar per l'amanida tèbia, bona, combinaven bé les gírgoles tèbies amb els pinyons i el pernil salat. Potser hi faltava un xic d'amaniment pel meu gust, tot i que ens va comentar que ja hi havía una vinagreta.


Ma mare i el meu germà van optar per la crema de patata, la vaig tastar i era molt ben aconseguida, portava rossinyols i trompetes de la mort i l'ou. Bona elecció també.



De segon un arrós negre, bo. L'arrós cruenc, tal com m'agrada a mi. Amb gambes, musclos, cloïsses i sèpia i amb tot el gust intens de la tinta.


Es podia acompanyar amb all i oli, però vaig preferir notar el gust de mar de l'arrós i reservar l'all i oli per sucar el pa de xapata calent que ens van dur. Era bo l'all i oli, al punt de picant, sense passar-se, tal com a mi m'agrada.


Us deixo també la foto de l'arrós de pescadors que van menjar el meu pare i el meu germà:


Tots els arrossos te'ls serveixen amb aquesta cassoleta de ferro culat individual. M'agrada la idea.

I de postres, una idea original, el suís típic però fet amb xocolata blanca. Ens el van servir molt bé, bona presentació amb el cruixent de pasta philo ensucrada i nata dolça.

La veritat és que vam dinar tots plegats molt bé!

I la relació qualitat-preu excel.lent, 25 euros per cap.

Un bon dia, primer fent una volta per la primera Fira del pa amb tomàquet de Perelada i després un bon dinar :)




1 comentario:

  1. Veo las fotos y me entran unas ganas de comer increíbles!
    ¡Qué delicias!
    ¡Feliz fin de semana!
    Besos.

    ResponderEliminar