20/11/12

Escudella i carn d'olla

De moment no fa massa fred, però aquest any encara no havia menjat aquesta sopa típica catalana de ma mare, així que avui us mostraré com fer la típica escudella i carn d'olla. Tot i que l'escudella varia en funció de com tenen el costum de fer-la a cada casa. Anem a veure la nostra:

Ingredients per a 4 persones:

De verdures hi posem:

  • 1 ceba de Figueres
  • 1 carrota
  • 1 branca api
  • 1 porro
  • 1 patata mitjana

I de carn:

  • 1 botifarra negre
  • 1 pilota
  • 1 tall de conill de vedella (part filamentosa i melosa de la vedella)
  • 4 ossos del moll
  • mig pollastre obert de dalt a baix, amb el pedrer inclòs, tallat
  • 1 orella de porc
  • 1 cua de porc

Elaboració:

Es posa una olla ben gran amb aigua a bullir. Quan arrenqui el bull s'hi tiren les verdures pelades i tallades per la meitat. Quan porti una estona bullint, aproximadament una mitja hora hi anem evocant les diferents peces de carn, per ordre de les que costin més de coure. Deixem pel final la botifarra negre, la pilota i la patata perquè no se'ns desfaci, aproximadament quan porti una hora d'ebullició. I a la hora i mitja, ja podem colar el caldo per tal de separar-ne la carn d'olla.

 
Ara ja només queda triar la pasta que volem posar-hi i fer-la bullir una estona, fins que quedi al dente.
Normalment la fem amb arrós i fideus gruixuts, però aquesta vegada nosaltres vam fer servir curculles. 


Servim l'escudella i tot seguit mengem la carn d'olla. Els ossos del moll es barregen amb la patata i ho acompanyem amb les verdures i les carns.


Tot plegat un dinar contundent i força greixós. Per tal d'alleugerir les calories de l'escudella s'ha de deixar reposar i treure la capa de greix que es fa al cim.




No hay comentarios:

Publicar un comentario