5/11/12

Tortilla mexicana i nachos

Ahir vam menjar unes tortillas mexicanes. Gràcies a les tortillas de la Despensa mexicana i al xoriç cedit per Espuña ens hem preparat unes tortillas amb xampinyons fregits i formatge desfet.

Ingredients per a 4 tortillas:

250 g. de xampinyons
350 g. de formatge francès Couloummiers
un paquet de fils de xoriç Espuña
4 tortillas de la Despensa Mexicana

Elaboració:

Primer agafem els xampinyons, els rentem ben nets i els laminem.


Els posem a fregir en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.

Quan els xampinyons estiguin un xic cuits, posem el xoriç en una altra paella per anar-lo fregint. Una vegada tot cuit, posem la mescla en una tortilla, hi afegim el formatge desmenussat i l'enrotllem.

Tortilla amb xampinyons, formatge i fils de xoriç

Per acompanyar les tortillas es poden agafar uns nachos també de la Despensa Mexicana i podem posar-hi trossets del formatge emprat per la mescla anterior. Ho desfem al microones un minut i ja ho tindríem!


Nosaltres en aquesta ocasió hem optat per provar aquest formatge francès, tot i que sempre solem elaborar aquesta recepta amb provolone. Cal dir que ara ja ho hem tastat, queda molt millor amb provolone, ja que aquest tipus de formatge té un gust massa potent que emmascara els altres ingredients.
Anem a comèixer un xic més aquest formatge francès;

LLet: Vaca
Tipus: pasta tova, escorça abellutada
Matèria Grassa: 45%
Maduració: 1 mes
País d'origen:França
Regió:  Île-de-France

Aquest formatge més molt semblant al Brie i s'elabora a fàbriques prop de Paris. No té una recepta estàndar, amb la qual cosa mai se li ha concedit una DOP. Es pot fabricar artesanalment o industrialment.
És un formatge amb l'escorça blanca de Penicillium candidum comestible, i abellutada, sovint desigual, que al madurar forma petites taques marrons. Té un lleuger aroma a bolets i nou i quan més madurat més fort de gust.

Cata: al meu gust el vaig trobar molt potent, potser estava més madurat. Si ens fixem amb les taques marrons ja seria el cas. Té un gust fort al paladar i persistent, amb un toc d'astringència.
Untat amb una llesca de pa de pagès s'ha de degustar de meravella.


 


2 comentarios: