31/7/15

.@Sandwich_Thins Especial gourmet

Avui hem volgut fer alguna cosa diferent aprofitant el bon gust d'aquests pans Thins.
Hem optat per una proposta més sofisticada però alhora senzilla. Ara estan de moda els brunch i amb ells els ous benedict. Nosaltres fa poc vam poder degustar un brunch a Barcelona, perquè només a les ciutats grans tenen èxit aquests tipus de propostes i ja veurem quan dura aquesta. Però vaja, al que anavem, que amb unes gules amb guindilla i ous passats per aigua per tal que no quedi el rovell dur acompanyat amb Thins tens un sopar diferent i exquisit.




Ingredients:


  • 4 pans Thins
  • 4 ous de pagès
  • gules amb guindilla
  • tomàquet de penjar
  • sal


Elaboració:

El més complicat és fer els ous, no per cuinar-los, sinó per encertar exactament els minuts que els hem de deixar a l'olla. Recordem que la gràcia és que la clara qualli però que el rovell ens quedi líquid i així al mossegar-lo et surti tot l'interior groc cap a fora i es combini amb les gules i el pa.
Primer de tot doncs, posarem els ous en una tassa recoberta amb film i els emboliquem.


Mentres posem una olla amb aigua a bullir i quan arrenqui hi evoquem els ous. Anem controlant-los per tal que no ens quedin durs, sinó amb el rovell líquid. Els deixariem uns 5 minuts aproximadament.


Posteriorment els desemboliquem i els posem al cim del pa prèviament torrat i sucat amb tomàquet i sal.


Afegim les gules passades per la paella i reguem amb una mica d'oli de guindilla del mateix envàs on venien les gules.


Les gules normalment es fan amb remenat d'ous però nosaltres hem volgut presentar-la d'una manera diferent, sobretot perquè al menjar-la, l'ou esclati per sobre les gules i es barregin tot els sabors.


30/7/15

Anxoves fregides

Ara estem en època d'anxova, és petitona com a mi m'agrada i amb un bon arrebossat queda deliciosa. Un plat de peix bonissim a l'abast de totes les butxaques.

   
Una recepta molt senzilla de fer, partint d'una anxova fresca de la Costa Brava.

Ingredients per a 4 persones:
  • 3/4 de kilo d'anxova, si en voleu més cap problema, us fareu un fart de fregir però ;)
  • oli d'oliva verge extra
  • farina per arrebossar expres per peix

Elaboració:

Netegem l'anxova traient el cap i la tripa. Amb sort el peixeter ens ho farà.
Rentem l'anxova sota l'aixeta, l'eixuguem amb paper de absorbent de cuina i l'enfarinem. Per agilitzar aquest procès podem agafar una fiambrera, posar-hi farina i tirar-hi les anxoves. Sacsejar que quedin enfarinades per igual i llestos.


Posem una generosa quantitat d'olia d'oliva en una paella i anem fregint-les amb un polsim de sal si es vol. Sense sal també queden bé, ja que són molt gustoses.


Així doncs ja tenim un bon plat de "pescaíto frito"!


29/7/15

.@Sandwich_Thins fem un triplet!

Avui us proposo un sopar ràpid i llaminer, un triplet de thins! És a dir tres pans Thins, que són molt bons i lleugers, només porten 99 calories. Nosaltres hem per emplenar-los diferents, un de llonganissa, un de fuet i un de formatge.


Una deliciosa opció per a fer un bon sopar, ben sucats amb tomàquet de penjar, oli d'oliva verge extra i sal i previament passats pel torrepa. Te'ls post menjar encara tebis i ben farcits d'embotit de qualitat.


Ingredients:

3 pans Thins
tomàquet de penjar
sal
oli d'oliva verge extra
fuet
formatge
llonganissa


Elaboració:

Torrem els pans Thins i el suquem amb el tomàquet, sal i oli. Disposem les llesques dels diferents embotits a dins i ja ho tenim :)


28/7/15

Millorant el pernil dolç

Avui a primera hora del matí, gràcies a la meva Experiència El Graner, he anat al seu Obrador a fer-hi una visita i a triar el següent embotit que elaborarem. El producte que mostrarem aquest mes serà el pernil dolç, que és un ingredient molt versàtil i amb el que es poden cuinar moltes receptes d'estiu perfectes per cuidar la línia.

D'aquí uns dies us explicaré el seu procés d'elaboració, però us avanço en primicia que estem intentant millorar la recepta del pernil dolç. Properament al blog us direm més detalls, no us ho perdeu!


27/7/15

Torradetes amb Roquefort i melmelada de pebrot

Les combinacions de dolç i salat queden molt bones. Reconec que abans no m'agradaven però ara cada vegada les trobo més interessants. Un foie amb una confitura és una exquisitessa que tothom hauria de tastar. Nosaltres aquí hem casat el Roquefort, un formatge molt potent, amb un chutney de tomàquet, que suavitza la fortor d'aquest formatge amb floritura.


Ingredients:

torradetes
formatge Roquefort
chutney de tomàquet


Elaboració:

Es tracta d'una elaboració simplissima, escapem el chutney de tomàquet al cim de la torradeta i hi posem trossets de Roquefort al cim.
Si acompanyem el plat amb unes nous encara trobarem més simfonia de sabors.


26/7/15

Patates amb pebrot verd

Les patates són un d'aquells productes que pots cuinar de milers de maneres. Fredes per ara a l'estiu, en forma de purè, estofades, farcides, fregides, fins i tot bullides per acompanyar la verdura queden bones.

Nosaltres també les hem preparat amb verdura, però en aquest cas saltejades amb pebrot verd. Ara els pebrots verds estan en plena època i això s'ha d'aprofitar. Són de pell fina i dolços i proporcionen a la patata el seu gust particular.


Ingredients per a 2 persones:

4 pebrots verds petits
4 patates mitjanes de Patatas de Calidad
oli d'oliva verge extra
sal i pebre

Elaboració:

Pelem les patates i les tallem a daus petits.
En una paella hi tirem un raig d'oli i hi saltegem les patates i el pebrot tallat a tires.


Deixem que cogui tot, per tal que la patati es faci i que s'impregni de l'aroma del pebrot i salpebrem.
Quan veiem la patata rossa, apaguem el foc i servim.

Comentari dietètic:

Obtenim un plat amb una elevada quantitat d'hidrats de carboni d'absorció lenta, és a dir que ens donaran energia de llarga durada, provinents de la patata.
El fet de saltejar les patates enlloc de fregir-les ens estalvia moltes calories de l'oli.
I amb l'adició del pebrot afegim al plat propietats antioxidants, excel.lents per reparar els danys del sol, ara que pica tant.

25/7/15

[#Cervesa] Blomberg


Nom: Blomberg Caramel Dubbel

"La cerveza artesana Blomberg se inspira en la tradición de los maestros cerveceros de Carlos V. Barbara Blomberg, la amante del emperador, compartió con él su afición por la cerveza y otras artes. Blomberg Caramel es una cerveza oscura con aroma intenso, estilo Dubble Belga, elaborada con miel de las Hardes. La pasión de Carlos V."

 

Marca: Alimentos de Extremadura
Tipus: Ale (fermentació alta)
Fabricant: Alimentos de Extremadura
Origen: Extremadura
Fermentació: Fermentació en ampolla.
Grau: 6'9%
Ingredients: Aigua del Jerte, malta d'ordi, mel, llúpol i llevat.
Mida: 33cl
Web: http://artistandbeer.com/cerveza-artesana/ale-belga/dubbel/103-blomberg-caramel
 

Aspecte: De color mel fosc, força tèrbola.
Aroma: Amb el punt de dolçor inicial i el toc amargant típic.D'una mena de caramel, amb un punt de dolçor.
Gust: Pronunciat, amargantor amb el punt dolç que potser li dóna la mel.
Cos: Força cos i escumosa.

Comentari: Una cervesa artesana extra d'origen extremeny que deixa molt bon gust de boca. Al principi es fa estrany el regust dolç que té, possiblement donat per la mel. Amb un bon cos, tèrbola i escumosa, servida ben freda baixa molt bé i no es fa gens carregosa.

Salut i birres!!

24/7/15

Amanida freda de patata

Fa molts dies ja que fa calor i això vol dir menjar plats freds, ja que és el que més ve de gust en aquest temps. Nosaltres hem optat per fer una amanida freda de patata molt senzilla però resultona.


Ingredients per a 2 persones:

4 patates de Patatas de Calidad
2 llaunes de tonyina
2 ous durs
pebrot vermell escalivat

Elaboració:

Bullim les patates i les tallem a daus petits.
Barregem la tonyina amb els ous durs, prèviament bullits, i tires de pebrot vermell.
Amanim amb sal, pebre i oli o amb maionesa si ho preferiu.


Consells de degustació:

S'hi pot afegir olives trinxades que hi donen un gust particular o anxoves, si ens agrada més lo salat.
A l'hora d'amanir si volem estalviar calories sal, pebre i oli serà la millor opció, tot i que amb maionesa exaltes més els gustos.