29/7/14

Lectura i esmorzar

Quina bona manera de començar el dia, amb un esmorzar de cafè i llet amb croissant de mantega i un bon llibre.


Un dels meus croissants preferits, amb les seves corresponents capes delimitades i aquell toc mantegós, lo just, no és necessari més.


Xurros a Portbou

Sembla que estiu i xurros sigui incompatible, no obstant a la xurrería situada a la plata de Portbou no els hi extranya gens. Venen xocolata desfeta amb xurros normals o farcits i també patates, com no, això si que ve de gust a la platgeta amb una beguda freda.


Tot i així a nosaltres tampoc ens van venir malament uns quants xurros amb sucre i alguns sucats a la xocolata desfeta tèbia que vam demanar, ja que feia caloreta. Cal dir que en vaig menjar molts de xurros i se'm van posar bé, això vol dir que el fregit era correcte, que a vegades...


El xurro farcit de xocolata, estava molt bo, amb una crema més espessa i bona. També el fan amb crema.


Es veu que porten anys establerts a Portbou i suposo que per alguna cosa deu ser.

Un menú al Foster's Hollywood

El menú d'aquesta cadena de restaurants tipus americà està molt bé, per a tots aquells que els hi agradi aquest tipus de menjar.
La veritat és que les seves hamburgueses no tenen res a veure amb les que la majoria coneixem, encara que sigui per la publicitat que se'n fa o pels preus econòmics que ofereixen.


A Foster's Hollywood la carta no és barata que diem, però val la pena anar-hi amb el menú laborable, de dilluns a divendres al migdia o bé quan fan les promocions de 2x1, que treuen tot sovint.

Per beure:


Nosaltres vam demanar les tan anomenades patates, bacon and cheese fries.


 Servides amb una barreja de formatges, amb presència de Cheddar i trossets de bacon. El plat és generós.


També vam probar unes altres patates, aquestes amb formatge de cabra i ceba caramelitzada, les sweet and cheese fries.


Pel meu gust més bones que les anteriors, amb un gust pronunciat que li confereix el formatge de cabra i l'excel-lent combinació de la ceba.


De segon la nostra hamburguesa preferida, la Directors's choice.


Acompanyada de més patates fregides, amanida i l'hamburguesa petita (de 1/4 de lliure, que és la que entra en el preu del menú), amb bacon i Cheddar.

 

I de postres vam agafar pastís de xocolata, que en realitat és un pastisset gelat amb capes de mousse de xocolata i biscuit i cobert d'una fina capa de xocolata amb alguns trossets. Te'l presenten amb xocolata calenta al voltant.


Preu del menú 9'90 euros, relació qualitat-preu molt bé, recordem que estem parlant d'un tipus de menjar diferent, no apte per gent amb el colesterol alt, però de tant en tant a tots ens agrada això!

Smoothie de síndria i mandarina

Ara a l'estiu una bona manera de refrescar-te i prendre les vitamines de la fruita és amb un smoothie.
Se'n poden fer de molt variats, fent servir la fruita de temporada que tinguem.
Nosaltres en aquesta ocasió l'hem fet amb mandarina i síndria Fashion, que és una passada de dolça, per tant, no ens cal ni l'addició de sucre a la recepta.
Així que us deixo amb la recepta d'un refrescant smoothie amb el qual participo al II Concurs de Receptes de síndria marca Fashion 2014.


Ingredients:

4 mandarines pelades
1 bon tros de síndria Fashion
1 iogurt natural
1 vas de llet

Elaboració:

Posem mig iogurt i la meitat del iogurt i la llet a la batedora amb les mandarines i triturem.
Evoquem el suc en un vas.
Posteriorment repetim l'operació però amb la síndria Fashion i l'afegim al vas.

Ens queden les dues parts separades perquè prenguis primer la part més cítrica de la mandarina per acabar amb la dolçor de la síndria Fashion.



21/7/14

Cerveseria Venècia

La Cerveseria Venècia es troba situada al C/ Sant Domènec de Figueres. La porten dos nois molt agradables i tenen una gran varietat de cerveses d'importació i del país.

El local és cèntric i agradable, un llocperfecte per a fer una cervesa de les moltes que tenen al local, més d'un centenar de cerveses embotellades i també de barril.

Nosaltres vam provar la Rufa, que és precisament una cervesa feta a l'Empordà. I la vam acompanyar amb una de les tapes que ofereixen al bar, lacón a feira (un plat típic de Galicia).


Un plat generós, amb la carn de porc repartida pel plat i amanida amb oli d'oliva, pebre vermell i sal més gruixuda. Una bona combinació. Es menja calent i el vam acompanyar amb un pa de xapata acabat de torrar.
 

Ens va agradar molt aquesta tapa i la cerveseria també, conviden a veure quina cervesa demanes la propera vegada :)

Restaurant Sancho Panza, repetim!

D'aquest restaurant ja us n'havia parlat en una altra ocasió, ja que hi vam anar a fer el mateix menú, el Menú Festiu, que en diuen. Més sofisticat que el de diàri i també d'un preu més elevat.

L'atenció és bona i el servei és ràpid.

Per començar et posen un platet amb olives i fuet tallat fi.


Del menú vam optar per:

- Amanida de favetes amb pernil de gla: anava molt ben presentada


- Carpaccio de bacallà: fi i bo, acompanyat d'una torradeta de tapenade i tomàquet i ceba picada al cim


De segons vam optar per:

- Vedella guisada, acompanyada amb patates fregides i carbassó fregit


- Conill a la brasa: quantitat generosa i acompanyat de patates fregides, carbassó arrebossat i dos espàrrecs a al brasa. Servit amb força all i oli.


De postres, vam repetir el mateix que l'últim cop que hi vam anar ja que és bo i davant la perspectiva de flam, crema catalana o gelat, preferim la mouse de xocolata. Te la presenten en una copa amb nata i una neula, de gust bona la xocolata.


 I per acabar uns cafès, ben servits, amb la seva crema.

8/7/14

Instagram a Roses, vaig guanyar!


El passat diumenge dia 8 de juny es va celebrar a Roses un Instagram coincidint amb la fira de la Rosa que si celebrava. Tot el poble costaner estava ben plegat de Roses i també hi feien una fira d'artesania i gastronomia pels carrers principals.

Durant la jornada d'instagram, que va començar, com sempre, amb un bon esmorzar a la Ciutadella, entorn privilegiat i assolellat :)


L'esmorzar va consistir en safates d'entrepanets de pa llarg amb pernil salat, formatge d'untar, pernil salat, botifarra negre o formatge. També hi havía ensaïmades i croissantets petits, així com sucs variats i cafè amb llet per beure.

En aquest Instagram vaig quedar 3era, aquí us deixo les fotos guanyadores:

1r Premi
2n Premi
3r Premi, la meva foto :)


Firatast Estiu

Firatast Estiu tindrà lloc els propers 11, 12 i 13 de juliol al Palau Firal de Girona (Passeig de la Devesa, 34-36). El seu objectiu no només serà ampliar l'oferta gastronòmica del Festival de la Llibertat, sinó, també, oferir una activitat de gastronomia a tots aquells que visitin la ciutat durant aquests dies.

L'entrada al recinte serà gratuita i per cada degustació s'han d'entregar tiquets, cada tast val entre 1 i 6 tiquets.

Així doncs és una bona oportunitat que ens ofereix Firatast per poder probar plats i preparacions culinàries a un preu molt assequible. A més, en aquesta edició, no només es dóna a conèixer la gastronomia del municipi que li ofereix el tast, sinó que també hi pot contractar excursions o alguna escapada.