5/6/14

Pasta de foie amb salsa 4 formatges

La finalitat d'aquest post és mostrar-vos una salsa molt fàcil de fer per a acompanyar la pasta.
Nosaltres en aquesta ocasió hem fet una pasta fresca de ceps, bonissima, gentilesa de Sempreteca.

Ingredients per 2 persones:

1 paquet de pasta fresca de ceps Sempreteca
1 cullerada de mantega
mescla de 4 formatges: emmental, gouda, curat i cheddar
mig got de llet
pebre


Elaboració:

Posem la pasta a bullir els minuts que marca el fabricant. Escorrem la pasta i reservem.


Paral-lelament posem una cullerada de mantega a desfer en un cassó, hi afegim els formatges, un xic de llet i pebre.


Remenem i quan estigui tot desfet apaguem el foc i barregem la salsa amb la pasta.


Nota: es pot fer amb qualssevol dels formatges que ens agradin i queda molt fina i bona.


Esmorzem a Sant Joan les Fonts

Preciós el poble de Sant Joan les Fonts o Sant Joan les Flors, tal com s'anomena mentre engalanen els seus espais amb flors.

La veritat és que em va sorprendre gratament, tant els seus carrers, com la fàbrica, el paisatge que l'envolta, les rutes que s'hi poden fer, entre altres.


Nosaltres, per variar, i en un poble de la Garrotxa, vam esmorzar de collons que es diu :)


Un esmorzar amb un bon pa de pagès acompanyat d'embotit artesà d'en Jordi Vilarrassa.
Al seu obrador elaboren les botifarres sense cap tipus d'additiu, ni conservants ni colorants. Només sal i pebre. La qualitat dels seus embotits es nota a la vista i al paladar.


Nosaltres vam tenir el gust de tastar la botifarra blanca, fina i delicada, bonissima. També la seva llonganissa, amb el picat perfecte, poc greix i ben salpebrada. I com no, el cap de llom impressionant així com la botifarra negre. Gustos de casa.


Una bona llesca de pa sucada amb tomàquet, sal i oli i amb aquests embotits és una bona manera de començar el dia!


Per beure, sucs variats, refrescos i cafè amb llet :)

Restaurant Ca La Tina

Aprofitant l'Instagram de Port de la Selva, i després de passar un matí pujant al Monestir de Sant Pere de Rodes, que és impressionant i les vistes, una passada, amb el trenet i fent un vol pel poble, ens vam quedar a dinar a Ca la Tina.


Al meu pare li feia gràcia, ja que ell hi havía treballat i s'hi quedava a dinar. Vam preguntar a la guia i ens dir que segurament era aquest restaurant el que deia ell que recordava.


És un restaurant de menú casolà, bona relació qualitat-preu per ser el cap de setmana, to i que algunes coses podrien millorar. Aquell dia com que hi feien el SonarKids tenien ple i això que el restaurant és gran i disposen de varis menjadors.

El menú de dissabte era de 15 euros, sense IVA però. Això enganya un xic, sempre has de llegir la lletra petita.


Nosaltres vam provar:

- Fideuà, acompanyada d'all i oli (de pot)



- Sèpia amb patata i pèsol: molt ben guisada la sèpia, va quedar molt tendra i el suc molt bo


I de segon tots vam optar pel peix fregit: una mescla de sorell, capellans i anxoves fregides. El sorell tenia un gust a mar deliciós i l'anxova bonissima així fregida.


El pa, ja ho veieu, congelat i posat al forn, torradet.


De postres vam fer un pastís de nata i nous, em vaig quedar l'últim que quedava.
Era normal, me l'esperava més bo.


En Ramon va agafar, en falta de més pastissets, les maduixes amb nata. Nata d'esprai :(


Una nota negativa, que suposo que era per la gran quantitat de gent, que no donaven a l'abast, va ser que el primer plat ens el van servir molt ràpid, el temps de rentar-me les mans i ja el teníem a taula, però, en canvi pel segon plat vam haver d'esperar casi tres quarts d'hora i a mi l'espera no m'agrada. Em desespera, si tinc gana perquè tinc gana i sinó també :)

En definitiva el tracte va ser bo, un restaurant de tota la vida on no hi ha ni carta de menú, t'ho diu de paraula, que així sempre em queda aquella sensació de: I si es deixa algun plat? Perquè després a la taula del costat em va semblar sentir un plat que a mi no m'havia dit :( Crec que és millor que et donessin tan sols un paper amb el menú escrit.

4/6/14

Instameet Girona

I després de l'Instagram a Girona, un Instammet. I que és això? Doncs una trobada d'instagramers que solem ser els que anem als del cap de setmana que patrocina el Patronat de Costa Brava.


Cares noves, altres reconegudes i altres molt conegudes, de cada cap de setmana casi :)

Un espai, el Teatre de Girona, una sala on vam poder gaudir d'un vespre-nit molt bonic. Amenitzat amb guitarres i amb pica-pica. Amb la col-laboració, com no, del Mes Cub i Estrella Damm.

Vam poder degustar, tot xerrant amb altres igers, alguns aperitius com:

- Embolcalls de formatge de cabra i salmó, boníssim aquest, perfecte combinació la untuositat del salmó amb el formatge de cabra


- Gaspatxo


- Truita de patata: ben feta, amb força patata
 

- Brotxetes de meló amb pernil: un pernil bo que acompanyava molt bé el meló força dolç


Per beure estrelles i també llaunes de Vichy Català, amb guaranà, per combatre el cansanci de la tarda, vam caminar força i la calor també aixafa ;)


Berenar al Mes Cub














Que diferent fer un Instagram un dijous a la tarda. Semblava festa, una bona manera d'apropar-se al cap de setmana i fer-se més curta la setmana :)

Sobretot tinguen en compte el berenar que ens va oferir el Mes Cub, dues taules a la seva terrassa:

- Amb plates d'entrepans variats: de pernil dolç, pernil salat, botifarra, llonganissa i formatge. Fets amb un pa molt cruixent i bo.


- Sucs naturals recent fets per ells: de taronja i una barrejat amb taronja, maduixa i síndria. Molt refrescant i adient pel bon dia que ens va fer. A més combinava bé :)


- Xuixos de Girona: no podia ser menys, uns xuixos excel-lents, una crema fina de farciment i una massa cruixent i molt ben fregida.


- També hi havia ratafia que per acompanyar el dolç va bé, tot i que amb la calor...


Vam passar una bona tarda, passejant pels racons preciosos que té Girona, els seus jardins màgics, és una cuitat amb encant.

Bròquil amb tonyina

Una recepta que jo personalment trobo molt bona quan et sobra bròquil, ja sigui del blanc o verd, és saltejar-lo amb tonyina. Senzill, sa i boníssim!!!!!!!!!!

Ingredients:

Bròquil sobrant
Una llauna de tonyina amb oli d'oliva verge extra
Oli de la tonyina

Elaboració:

Agafem una paella hi tirem l'oli de la tonyina i hi fregim el bròquil. L'anem fent pels dos costats i hi tirem la tonyina.
El coem en forma de truita, volta i volta, fins que ens quedi rosset. I ja ho tindríem, una espècie de truita de bròquil ben aixafat amb la patata i la tonyina. És que no sembla ni bròquil, ni de gust ni d'aspecte casi :)


Festa de la Llana i Casament a pagès a Ripoll


Aquesta festa sempre l'havia sentit a dir però mai hi havíem anat. En aquesta Festa de la Llana l'ovella ripollesa hi té un paper molt destacat, les esquilen, carden la llana, entre altres.


També s'hi fa el Casament a pagès, que enguany era de debò, els nuvis eren reals. Es fa un recorregut seguint tota una comitiva, anant des de la plaça fins al balcó de la núvia per després acompanyar-los a l'Esglèsia. El millor de tot és però que, després del casament, els ja recent casats fan un ball i reparteixen coca i llonganissa per tothom. Una llonganissa deliciosa, de les més bones que he provat mai. Són generosos amb la coca, reparteixen talls quadrats força grans de coca de sucre anisada, fins que s'acaba, igual que la llonganissa.


Nosaltres hi vam fer una trobada instagramera, començant amb un esmorzar de pagès, que va consistir en una torrada de pa rodó amb oli i una botifarra a la planxa, llangonisseta com en diuen ells.


Espai del peix a Palamós


 Fa un parell de caps de setmana vam visitar la Fira del Vaixell a Palamós.


Vam esmorzar a l'espai del Peix, un esmorzar servit per alumnes de l'escola d'hostaleria, amb una oferta excel-lent.


- Triangles de formatge curat, boníssim


- Seitons


- Llesquetes de pa amb tomàquet


- Llesques de tapenade, crec, semblava una mescla d'anxova triturada i oliva negre amb un xic de maionesa per decorar al cim


- Coca deliciosa, excel-lent massa i textura flonja


- Sucs, vi i cafè amb llet

I després ja vam anar a visitar i xafardejar alguns dels vaixells per dins, alguns molt antics.

Aprofitant la caloreta del dia, massa i tot, vam fer un gelat ja que havíem esmorzat força i vam continuar amb les activitats que oferien a la fira.

Precisament a l'Espai del Peix feien una demostració de cuina, fent dues receptes amb peix:

- Un saltejat de canana amb escarxofa

La ració que vam tastar :)




- Congre amb pèsols

La ració que vam provar
No sé amb quin dels dos plats em quedaria, ja que els vam poder tastar un xic i tots dos eren molt bons. Unes receptes ràpides de fer i bastant senzilles amb peixos potser menys apreciats al mercat. Tot i que no per això menys bons sempre i quan se sàpiguen cuinar bé, com va ser el cas.

I després un passeig amb barca pesquera, i seguim amb la cuina. En aquesta ocasió feien al passeig un concurs de cuina fent servir la canana com a protagonista. Els pescadors feien cada un una versió diferent i aleshores un jurat havia de valorar el seu plat.

Nosaltres els vam provar tots menys un, però justament el que més ens va agradar és el que va guanyar i a més, és el que en vaig veure més el procés d'elaboració. Aquí us deixo les fotos: