Fa un parell de caps de setmana vam visitar la Fira del Vaixell a Palamós.
Vam esmorzar a l'espai del Peix, un esmorzar servit per alumnes de l'escola d'hostaleria, amb una oferta excel-lent.
- Triangles de formatge curat, boníssim
- Seitons
- Llesquetes de pa amb tomàquet
- Llesques de tapenade, crec, semblava una mescla d'anxova triturada i oliva negre amb un xic de maionesa per decorar al cim
- Coca deliciosa, excel-lent massa i textura flonja
- Sucs, vi i cafè amb llet
I després ja vam anar a visitar i xafardejar alguns dels vaixells per dins, alguns molt antics.
Aprofitant la caloreta del dia, massa i tot, vam fer un gelat ja que havíem esmorzat força i vam continuar amb les activitats que oferien a la fira.
Precisament a l'Espai del Peix feien una demostració de cuina, fent dues receptes amb peix:
- Un saltejat de canana amb escarxofa
- Congre amb pèsols
No sé amb quin dels dos plats em quedaria, ja que els vam poder tastar un xic i tots dos eren molt bons. Unes receptes ràpides de fer i bastant senzilles amb peixos potser menys apreciats al mercat. Tot i que no per això menys bons sempre i quan se sàpiguen cuinar bé, com va ser el cas.
I després un passeig amb barca pesquera, i seguim amb la cuina. En aquesta ocasió feien al passeig un concurs de cuina fent servir la canana com a protagonista. Els pescadors feien cada un una versió diferent i aleshores un jurat havia de valorar el seu plat.
Nosaltres els vam provar tots menys un, però justament el que més ens va agradar és el que va guanyar i a més, és el que en vaig veure més el procés d'elaboració. Aquí us deixo les fotos:
Vam esmorzar a l'espai del Peix, un esmorzar servit per alumnes de l'escola d'hostaleria, amb una oferta excel-lent.
- Triangles de formatge curat, boníssim
- Seitons
- Llesquetes de pa amb tomàquet
- Llesques de tapenade, crec, semblava una mescla d'anxova triturada i oliva negre amb un xic de maionesa per decorar al cim
- Coca deliciosa, excel-lent massa i textura flonja
- Sucs, vi i cafè amb llet
I després ja vam anar a visitar i xafardejar alguns dels vaixells per dins, alguns molt antics.
Aprofitant la caloreta del dia, massa i tot, vam fer un gelat ja que havíem esmorzat força i vam continuar amb les activitats que oferien a la fira.
Precisament a l'Espai del Peix feien una demostració de cuina, fent dues receptes amb peix:
- Un saltejat de canana amb escarxofa
La ració que vam tastar :) |
- Congre amb pèsols
La ració que vam provar |
I després un passeig amb barca pesquera, i seguim amb la cuina. En aquesta ocasió feien al passeig un concurs de cuina fent servir la canana com a protagonista. Els pescadors feien cada un una versió diferent i aleshores un jurat havia de valorar el seu plat.
Nosaltres els vam provar tots menys un, però justament el que més ens va agradar és el que va guanyar i a més, és el que en vaig veure més el procés d'elaboració. Aquí us deixo les fotos:
No hay comentarios:
Publicar un comentario