24/10/13

Botifarres amb bolets

Ja fa uns dies que tenim bolets per aquí. Amb lo que a mi m'agraden els bolets. Combinen amb molts d'aliments i donen un valor afegit al plat. En aquesta ocasió hem preparat unes botifarres amb bolets variats.


Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kilo de bolets variats: trompetes de la mort, rossinyols, rovellons tamany botó, ou de reig i algun cep
  • 4 botifarres picants
  • 1 botifarra de perol
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • picada d'all i julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • 1 got de vi blanc
  • aigua (en funció del suc que tinguem)


Preparació:

Primer de tot agafem una cassola gran i hi evoquem un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Posem la cassola al foc i quan l'oli estigui ben calent hi fregim les botifarres fins que agafin color. Una vegada cuites, les traiem del foc i les guardem.

A la mateixa cassola hi sofregim la ceba ben picadeta. Quan estigui ben cuita, hi tirem els bolets que prèviament haurem rentat ben nets i tallats a làmines.

Posem la picada d'all i julivert a la cassola, un got de vi blanc i deixem coure a foc lent ben tapat.

Si hi fa falta suc hi podem afegir un xic d'aigua.

Una vegada cuits els bolets, hi afegim les botifarres tallades a rodelles i la de perol esmicolada. Anem remenant que es vagi empapant del suc que treuen els bolets i el vi i es vagi desfent la botifarra de perol. Ho salpebrem i ja ho tindríem!


L'esmorzar d'Insta Castell de Sant Ferran

Diumenge passat vam fer Instagram al Castell de Sant Ferran. Tot aprofitant que venien els Miquelets a fer representacions històriques, vam poder gaudir d'una magnífic matí començant amb un bon esmorzar, seguit de la visita guiada i en acabat una amplia exposició de soldadets de plom i diferents armes, molt ben comentada també.

L'esmorzar en principi havía de ser petit esmorzar, però va estar molt bé.

Sucs de fruita multivitamines (prèssec, pinya, taronja i raïm), massa dolç pel meu gust.


Uns panets molt bons, cruixents i variats: de pernil salat, dolç, xoriç o formatge. Un pa bonissim.


I de dolç uns croissants acabats de fer, petits, cruixents, amb capes de pasta de full, els últims calents i tot.


Per acompanyar-los cafè amb llet.

Una excel-lent proposta!!

Postres regalats


Aquest passat diumenge vam tenir el privilegi no només de degustar uns postres artesans sinó a més regalats.


D'una coneguda pastisseria de Perealada vam provar una safata de dolços de pastes seques: pasta de full amb xocolata, amb cabell d'àngel i pinyons, altres amb ametlla picada, amb crema, altres amb poma i ulleres i llaços. Molt bons :)



Un dinar al buffet de l'Occidental Grand Punta Cana

Cada dia teniem curiositat per veure que hi hauria al buffet. Així que tot vingunet de la platja, anàvem camí a recepció on ens esperava en gran Le Buffet. Una noia t'esperava per donar-te la benvinguda i posar-te un xic de gel a les mans per rentar-les. Molt bona cosa.

Molts plats es repetien, tots els de pasta feta al moment, planxa de carn i peix i hamburgueses també, però sempre n'hi havía de nous.

El tomàquet era ben madur i dolç, al igual que l'advocat
La lasagna que vaig provar en dues ocasions era molt bona. Totalment artesana amb la seva salsa de tomàquet casolana i la carn de res. Gratinada amb formatge. Aquesta gent cuina molt bé la beixamel i el tomàquet en salsa.

La lasaga s'em va destrossar al agafar-la

Per beure, com sempre, el que volies, jo sovint aigua amb gas o normal ben fresqueta això si.

 
I el buffet de postres era molt complert, el que més em va agradar va ser un pastís de xocolata que feien amb nata al cim i el millor de tot era la decoració de cada safata de quadradets de pastís. El cas és que posaven al mig de cada safata un piló de nata muntada decorada amb llengues de xocolata, que nosaltres anàvem deprés i ens les posàvem al plat :) Era un vici di´ficil de resistir!



Beach Club a l'Occidental Grand Punta Cana

Un dia més de platja a l'hotel i aquest cop, enlloc de vestir-nos per anar Le Buffet, vam decidir dinar en biquini al Beach Club. És a dir, al buffet lliure del costat de la platja, on pots menjar moll si vols, així estàs més fresc :)

Aletes acompanyades d'un pebrot farcit d'arrós i formatge

De fet posen varis plats com els del buffet gran, però aquí més tipus fast-food. Així que ens vam decantar per unes hamburgueses amb formatge, enciam, tomàquet i maionesa i unes aletes de pollastre bonissimes. M'encanten per l'arrebossat que tenen, com de farina de galeta, molt fi i cruixent.


També cada dia hi ha patates fregides talades tipus delux, faltaría la salsa.

Hamburguesa complerta amb parmesà

Les empanades que fan també són delicoses, totalment artesanes i farcides de carn de res.


Per beure barra lliure de cerveses i refrescos.

De postres tota classe de fruita, bonissima per cert, sobretot el mango, el més dolç que he menjat mai. Més bo que la pinya. La papaia (lechosa, com en diuen ells) també era molt gustosa, al igual que els plàtans. En canvi el meló i la síndria són mes aigualits.


Una altra cosa bona d'aquest buffet era el cacau, hi havía per triar cafè descafeïnat en sobre o de màquina i també gerres de llet per poder provar el cacau. Era molt bo, diferent al que trobem per aquí. Quedava com més granulat al dissoldre'l amb la llet però amb un gust molt bo.

D'Oriental a l'Occidental Grand Punta Cana

Un dia al vespre, després d'un magnífic dia d'excursió a la Illa de Saona, teníem encarregat l'Oriental. L'estètica del restaurant estava ben aconseguida, feia patxoca.


Primer ens van donar una mica de sushi, boníssim el d'advocat amb alga nori i més estrany el del plàtan al cim. Bona presentació del plat, decorat amb la salsa de soja.


Ens van donar la carta:


I vam triar:

- Beef tataki: era filet de res amb salsa de tonyina i enciam marinat. No em va agradar massa, la carn freda tallada d'aquesta forma. Era un plat dominicoriental :)


- Porc agredolç: un plat diferent del que acostumem a menjar al xino d'aquí, però la intenció era bona i el resultat acceptable. Tenia un gust especial, fortet, però no estava malament.


- Res y gambes: un plat molt ben presentat i el millor del sopar. El filet de res tendre i bo, les gambes molt gustoses i molt ben acompanyat dels fideus d'arrós que alguns estaven cruixents i s'empapaven amb el suc bo que hi havia. També algunes verduretes, carrota, brocòli i pebrot vermell i verd.


  També va provar una bola d'arrós molt bona que no se quin plat exactament acompanyava, però ens va agradar, tenia molt bon gust.


- Marisc al curry vermell: un plat sorprenent, una mescla de pop ben tendre, amb gambes fresques i anelles de calamar barrejat amb diverses verdures (bròcoli, carrota, mongeta verda) amb un toc cruixent i amb llet de coco. Em va agradar el plat. Llàstima que la foto estigui borrosa i no s'aprecien les gambes grans i fresques que hi havía.


De postres:

- Flam de llet al coco: deliciós, fan unes postres casolanes molt bones i ben dolces. Suposo que al cuinar-lo amb la llet de coco fa que s'endolceixi encara més. Ben presentat dins una galeta artesana cruixent i dolceta, com no.


 - Gelat fregit amb melmelada: feia bona pinta, una bola de gelat amb una espècia de tempura i la seva melmelada.


L'italià de l'Occidental Grand Punta Cana

Una cosa bona que tenia aquest hotel era que, a part del restaurant Italià temàtic, el Via Veneto,  al costat i amb taules a la terrassa que donaven al gran teatre i a les piscines de l'hotel (excel-lent vista de nit), tenien una pizzeria oberta les 24 hores del dia, anomenada La Taquería, ja que també a l'altre costat de la terrassa s'hi feien tacos.

Oferien una carta força extensa de pizzes, millor que al restaurant Italià, del qual vam fugir corrents quan va arribar el dia de la nostra reserva i vam veure que de primer hi havia un petit bufeta d'amanides i de segon carta, on només hi havien dues pizzes, la margarita i la calzone. Així que aquell vespre vam decidir sortir a sopar unes pizzes a la terrassa.


Vam demanar-ne tres i ens les vam repartir. Eren totalment artesanes, te les feien davant teu. La massa la treballaven ells i després hi posaven tomàquet natural i els ingredients corresponents per posteriorment coure-les al forn de llenya, el qual li donava molt bon gust.


Cal dir que eren molt bones, nosaltres vam provar una de tonyina i ceba amb Roquéfort i una altra igual, però sense ceba. També vam provar una calzone, que també estava ben feta, un xic més sosa, ja que hi mancaven els xampinyons. Servida amb el seu tomàquet a part per posar al cim.


22/10/13

Fideuà de ma mare

Quina fideuà més bona que li va sortir a la meva mare :) Tenia un bon gust de peix, passava molt bé!


Ingredients per a 4 persones:

400 g. de fideus del número 1
1 sèpia gran de Roses
1/2 de gamba vermella
1 litre de brou de peix (tetrabric del supermercat)
1 all
1 tomàquet ratllat
1 ceba de Figueres
oli d'oliva verge extra
sal
1 pessic de sucre

Elaboració:

Posem l'oli a foc lent en una cassola i hi tirem un all pelat sencer.
Una vegada l'all vingui ros, el treiem i amb l'oli ben calent hi triem els fideus a la cassola.
Els anem remenant fins que quedin rossos i els treiem de la cassola.

A part, preparem el sofregit amb el tomàquet i la ceba. Ho rectifiquem de sal i sucre (per treure l'acidesa del tomàquet).
Una vegada fet el sofregit afegim la sèpia tallada a trossets i la deixem coure uns minuts, mentre anem remenant i hi afegim els gambes.
Una vegada tot cuit afegim els fideus que teníem apartats. Ho barregem tot i hi evoquem el brou de peix.
Abaixem el foc i esperem que els fideus absorbeixin el suc.

Ara ve un pas opcional, si voleu la fideuà més seca, la poseu al forn a gratinar durant 2 o 3 minuts per tal que els fideus es posin secs i drets.

I sinó, ja la podeu servir acompanyada amb un xic d'all i oli artesà o sola, que també està ben bona :)


Nosaltres la vam acompanyar amb dos all i olis diferents:

1. All i oli de l'Àvia Maria, fet per Maria Viñas: de gust molt pronunciat a all, picant, d'aquells que et deixa un sabor en boca durant hores. Personalment m'agrada més sol, sucat amb pa, que no pas per afegir al plat. Justament aquest all i oli va guanyar el Premi Qualitat al 1996 i 2011. Participa cada any a la Fira de l'All i oli que se celebra a Creixell (Alt Empordà).

2. All i oli Artesall: artesà també, tot i que, suau, molt bo i més menjable. No emmascara tant els aliments, molt adient per a la fideuà. També sucat amb unes llesquetes de pa.