24/10/13

Nou col-laborador: Fizpílar

Us presento un nou col-laborador al blog: Fizpílar.

Es tracta d'un producte revolucionari en el mercat : FIZPÍLAR , un recipient ceràmic , tecnològicament dissenyat per millorar la seva porositat , que madura i conserva els productes frescos en un micro-ambient natural. Per fi podem menjar fruita i hortalisses al punt òptim, amb tot el sabor sense els inconvenients de la nevera; podem conservar el pa fresc diversos dies, tenir una mini-celler a la nostra cuina i altres molts avantatges més.


    
- Els recipients ceràmics de conservació Fizpílar permeten ESTALVIAR en el consum energètic ja que mantenen els productes frescos sense refrigeració generada per electricitat , amb la qual cosa contribueixen a tenir més espai a la nevera per a altres coses i fan més intens el sabor del que mengem, que no estarà emmascarat per una excessiva baixa temperatura .

    
- Són totalment ECOLÒGICS. No porten plom, ni additius i són reciclables al 100% ja que estan compostos de materials completament naturals, sense elements contaminants ni químics. Ajuden a protegir el medi ambient de manera directe .

    
- Hi ha diversos models segons el producte a conservar però tots tenen cura de l' ESTÈTICA de l'estança on es col-loquen ja que, com n'hi ha de diversos tipus , sempre n'hi ha un que s'adapta a l'entorn . El recipient és porós i " transpira " i la tapa és de fusta de bedoll , noguera , roure ... i serveix també com a taula de tall amb la qual cosa s'aprofita l'espai.


- Som el que mengem . La nostra cultura mediterrània ens ha inculcat la importància de la fruita, la verdura, les hortalisses i els aliments frescos i sense manipular per gaudir d'una bona salut i com no, del gust del millor. Fizpílar contribueix a que incrementem el consum d'aquests productes d'horta i d'altre, que sense una excel-lent conservació, ens pordia fer més mandra consumir. Fizpílar ajuda a millorar la nostra SALUT i el NOSTRE ASPECTE, perquè si mengem sa, evitarem l'excés de pes, la nostra pell envellirà més poc a poc i viurem més i millor .

    
- Restaurants de prestigi com Lakasa de César Martín, restaurant revelació de l'any segons la revista Metròpoli, ja utilitzen Fizpílar per a la consevació de pa de qualitat i xefs famosos com Rodrigo de la Calle han dit : "El millor mètode de conservació de fruites, un contenidor ceràmic Fizpílar. Al-lucinant. El recomano" .

    
- Fizpílar es pot adquirir tant a través de la web www.recipientesceramicos.com com mitjançant comanda telefònica al 912191823. P.V.P. Des 67,50 € .

    
No deixeu de veure el vídeo explicatiu a la seva pàgina web ni del consultar les comparatives de conservació dels aliments amb fizpílar davant del frigorífic tradicional .

Un sopar típic dominicà

Cada dia al vespre al bufet feien sopars temàtics i justament una de les nits va conicidir que feien cuina dominicana, va ser un divendres al vespre que era quan arribaven alguns dominicans de la capital molts a passar un cap de setmana a l'hotel.

Aquella nit hi havía molt d'ambient a l'hotel però també massses mans agafant menjar :)

Observem la gran diversitat de fruites i verdures del país
Vam provar alguns menjars locals que no hi havien altres dies i que, alguns ens van agradar i altres no.

Hi havía porc al forn, molt ben cuit, amb la seva pell. Te'l servien al plat. I també unes cotnes de porc molt ben fregides i cruixents. A vegades sembla estrany que estem a milers de kilometres i compartim alguns plats.


També unes empanades artesanes i uns "quipes", que eren una delícia, aquí us deixo la recepta si voleu.


Uns muchins de yuca que tan ens agraden, plàtan mascle fregit, pernil cuit amb pebre, molt bo per cert, l'advocat deliciós, com sempre i algunes especialitats dominicanes que no em van saber agradar.


I de postres una bona selecció de la seva fruita, que tan dolça i bona és, gràcies al seu clima tropical.



I per acabar el bon sopar, què millor que alguns pastissets d'aquests que fan ells, els hi agrada el dolç. Combinen nata, llet de coco i xocolata en els seus postres molt encertadament. Les làmines de xocolata que posen a la decoració són excel-lents, com de pastisseria.


Algun altre esmorzar a l'Occidental Grand Punta Cana

Molt de menjar si, estàs una setmana que només fas que banyar-te a la platja i a les diferents piscines de l'hotel, menjar als grands bufets i als temàtics i beure cocatils tropicals mentre mires els espectacles que fan cada nit o als banys de mitja tarda de la piscina o platja, o també després d'haver fet la classe de step tot veient com es pon el sol.

Doncs bé aquí van alguns plats que vam fer per esmorzar:

Crepes de maduixa i de sucre
Batut de meló, batut de cacau i llet freda
Crepe de xocolata
Batut de pinya

Botifarres amb bolets

Ja fa uns dies que tenim bolets per aquí. Amb lo que a mi m'agraden els bolets. Combinen amb molts d'aliments i donen un valor afegit al plat. En aquesta ocasió hem preparat unes botifarres amb bolets variats.


Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kilo de bolets variats: trompetes de la mort, rossinyols, rovellons tamany botó, ou de reig i algun cep
  • 4 botifarres picants
  • 1 botifarra de perol
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • picada d'all i julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • 1 got de vi blanc
  • aigua (en funció del suc que tinguem)


Preparació:

Primer de tot agafem una cassola gran i hi evoquem un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Posem la cassola al foc i quan l'oli estigui ben calent hi fregim les botifarres fins que agafin color. Una vegada cuites, les traiem del foc i les guardem.

A la mateixa cassola hi sofregim la ceba ben picadeta. Quan estigui ben cuita, hi tirem els bolets que prèviament haurem rentat ben nets i tallats a làmines.

Posem la picada d'all i julivert a la cassola, un got de vi blanc i deixem coure a foc lent ben tapat.

Si hi fa falta suc hi podem afegir un xic d'aigua.

Una vegada cuits els bolets, hi afegim les botifarres tallades a rodelles i la de perol esmicolada. Anem remenant que es vagi empapant del suc que treuen els bolets i el vi i es vagi desfent la botifarra de perol. Ho salpebrem i ja ho tindríem!


L'esmorzar d'Insta Castell de Sant Ferran

Diumenge passat vam fer Instagram al Castell de Sant Ferran. Tot aprofitant que venien els Miquelets a fer representacions històriques, vam poder gaudir d'una magnífic matí començant amb un bon esmorzar, seguit de la visita guiada i en acabat una amplia exposició de soldadets de plom i diferents armes, molt ben comentada també.

L'esmorzar en principi havía de ser petit esmorzar, però va estar molt bé.

Sucs de fruita multivitamines (prèssec, pinya, taronja i raïm), massa dolç pel meu gust.


Uns panets molt bons, cruixents i variats: de pernil salat, dolç, xoriç o formatge. Un pa bonissim.


I de dolç uns croissants acabats de fer, petits, cruixents, amb capes de pasta de full, els últims calents i tot.


Per acompanyar-los cafè amb llet.

Una excel-lent proposta!!

Postres regalats


Aquest passat diumenge vam tenir el privilegi no només de degustar uns postres artesans sinó a més regalats.


D'una coneguda pastisseria de Perealada vam provar una safata de dolços de pastes seques: pasta de full amb xocolata, amb cabell d'àngel i pinyons, altres amb ametlla picada, amb crema, altres amb poma i ulleres i llaços. Molt bons :)



Un dinar al buffet de l'Occidental Grand Punta Cana

Cada dia teniem curiositat per veure que hi hauria al buffet. Així que tot vingunet de la platja, anàvem camí a recepció on ens esperava en gran Le Buffet. Una noia t'esperava per donar-te la benvinguda i posar-te un xic de gel a les mans per rentar-les. Molt bona cosa.

Molts plats es repetien, tots els de pasta feta al moment, planxa de carn i peix i hamburgueses també, però sempre n'hi havía de nous.

El tomàquet era ben madur i dolç, al igual que l'advocat
La lasagna que vaig provar en dues ocasions era molt bona. Totalment artesana amb la seva salsa de tomàquet casolana i la carn de res. Gratinada amb formatge. Aquesta gent cuina molt bé la beixamel i el tomàquet en salsa.

La lasaga s'em va destrossar al agafar-la

Per beure, com sempre, el que volies, jo sovint aigua amb gas o normal ben fresqueta això si.

 
I el buffet de postres era molt complert, el que més em va agradar va ser un pastís de xocolata que feien amb nata al cim i el millor de tot era la decoració de cada safata de quadradets de pastís. El cas és que posaven al mig de cada safata un piló de nata muntada decorada amb llengues de xocolata, que nosaltres anàvem deprés i ens les posàvem al plat :) Era un vici di´ficil de resistir!



Beach Club a l'Occidental Grand Punta Cana

Un dia més de platja a l'hotel i aquest cop, enlloc de vestir-nos per anar Le Buffet, vam decidir dinar en biquini al Beach Club. És a dir, al buffet lliure del costat de la platja, on pots menjar moll si vols, així estàs més fresc :)

Aletes acompanyades d'un pebrot farcit d'arrós i formatge

De fet posen varis plats com els del buffet gran, però aquí més tipus fast-food. Així que ens vam decantar per unes hamburgueses amb formatge, enciam, tomàquet i maionesa i unes aletes de pollastre bonissimes. M'encanten per l'arrebossat que tenen, com de farina de galeta, molt fi i cruixent.


També cada dia hi ha patates fregides talades tipus delux, faltaría la salsa.

Hamburguesa complerta amb parmesà

Les empanades que fan també són delicoses, totalment artesanes i farcides de carn de res.


Per beure barra lliure de cerveses i refrescos.

De postres tota classe de fruita, bonissima per cert, sobretot el mango, el més dolç que he menjat mai. Més bo que la pinya. La papaia (lechosa, com en diuen ells) també era molt gustosa, al igual que els plàtans. En canvi el meló i la síndria són mes aigualits.


Una altra cosa bona d'aquest buffet era el cacau, hi havía per triar cafè descafeïnat en sobre o de màquina i també gerres de llet per poder provar el cacau. Era molt bo, diferent al que trobem per aquí. Quedava com més granulat al dissoldre'l amb la llet però amb un gust molt bo.