24/10/13

D'Oriental a l'Occidental Grand Punta Cana

Un dia al vespre, després d'un magnífic dia d'excursió a la Illa de Saona, teníem encarregat l'Oriental. L'estètica del restaurant estava ben aconseguida, feia patxoca.


Primer ens van donar una mica de sushi, boníssim el d'advocat amb alga nori i més estrany el del plàtan al cim. Bona presentació del plat, decorat amb la salsa de soja.


Ens van donar la carta:


I vam triar:

- Beef tataki: era filet de res amb salsa de tonyina i enciam marinat. No em va agradar massa, la carn freda tallada d'aquesta forma. Era un plat dominicoriental :)


- Porc agredolç: un plat diferent del que acostumem a menjar al xino d'aquí, però la intenció era bona i el resultat acceptable. Tenia un gust especial, fortet, però no estava malament.


- Res y gambes: un plat molt ben presentat i el millor del sopar. El filet de res tendre i bo, les gambes molt gustoses i molt ben acompanyat dels fideus d'arrós que alguns estaven cruixents i s'empapaven amb el suc bo que hi havia. També algunes verduretes, carrota, brocòli i pebrot vermell i verd.


  També va provar una bola d'arrós molt bona que no se quin plat exactament acompanyava, però ens va agradar, tenia molt bon gust.


- Marisc al curry vermell: un plat sorprenent, una mescla de pop ben tendre, amb gambes fresques i anelles de calamar barrejat amb diverses verdures (bròcoli, carrota, mongeta verda) amb un toc cruixent i amb llet de coco. Em va agradar el plat. Llàstima que la foto estigui borrosa i no s'aprecien les gambes grans i fresques que hi havía.


De postres:

- Flam de llet al coco: deliciós, fan unes postres casolanes molt bones i ben dolces. Suposo que al cuinar-lo amb la llet de coco fa que s'endolceixi encara més. Ben presentat dins una galeta artesana cruixent i dolceta, com no.


 - Gelat fregit amb melmelada: feia bona pinta, una bola de gelat amb una espècia de tempura i la seva melmelada.


L'italià de l'Occidental Grand Punta Cana

Una cosa bona que tenia aquest hotel era que, a part del restaurant Italià temàtic, el Via Veneto,  al costat i amb taules a la terrassa que donaven al gran teatre i a les piscines de l'hotel (excel-lent vista de nit), tenien una pizzeria oberta les 24 hores del dia, anomenada La Taquería, ja que també a l'altre costat de la terrassa s'hi feien tacos.

Oferien una carta força extensa de pizzes, millor que al restaurant Italià, del qual vam fugir corrents quan va arribar el dia de la nostra reserva i vam veure que de primer hi havia un petit bufeta d'amanides i de segon carta, on només hi havien dues pizzes, la margarita i la calzone. Així que aquell vespre vam decidir sortir a sopar unes pizzes a la terrassa.


Vam demanar-ne tres i ens les vam repartir. Eren totalment artesanes, te les feien davant teu. La massa la treballaven ells i després hi posaven tomàquet natural i els ingredients corresponents per posteriorment coure-les al forn de llenya, el qual li donava molt bon gust.


Cal dir que eren molt bones, nosaltres vam provar una de tonyina i ceba amb Roquéfort i una altra igual, però sense ceba. També vam provar una calzone, que també estava ben feta, un xic més sosa, ja que hi mancaven els xampinyons. Servida amb el seu tomàquet a part per posar al cim.


22/10/13

Fideuà de ma mare

Quina fideuà més bona que li va sortir a la meva mare :) Tenia un bon gust de peix, passava molt bé!


Ingredients per a 4 persones:

400 g. de fideus del número 1
1 sèpia gran de Roses
1/2 de gamba vermella
1 litre de brou de peix (tetrabric del supermercat)
1 all
1 tomàquet ratllat
1 ceba de Figueres
oli d'oliva verge extra
sal
1 pessic de sucre

Elaboració:

Posem l'oli a foc lent en una cassola i hi tirem un all pelat sencer.
Una vegada l'all vingui ros, el treiem i amb l'oli ben calent hi triem els fideus a la cassola.
Els anem remenant fins que quedin rossos i els treiem de la cassola.

A part, preparem el sofregit amb el tomàquet i la ceba. Ho rectifiquem de sal i sucre (per treure l'acidesa del tomàquet).
Una vegada fet el sofregit afegim la sèpia tallada a trossets i la deixem coure uns minuts, mentre anem remenant i hi afegim els gambes.
Una vegada tot cuit afegim els fideus que teníem apartats. Ho barregem tot i hi evoquem el brou de peix.
Abaixem el foc i esperem que els fideus absorbeixin el suc.

Ara ve un pas opcional, si voleu la fideuà més seca, la poseu al forn a gratinar durant 2 o 3 minuts per tal que els fideus es posin secs i drets.

I sinó, ja la podeu servir acompanyada amb un xic d'all i oli artesà o sola, que també està ben bona :)


Nosaltres la vam acompanyar amb dos all i olis diferents:

1. All i oli de l'Àvia Maria, fet per Maria Viñas: de gust molt pronunciat a all, picant, d'aquells que et deixa un sabor en boca durant hores. Personalment m'agrada més sol, sucat amb pa, que no pas per afegir al plat. Justament aquest all i oli va guanyar el Premi Qualitat al 1996 i 2011. Participa cada any a la Fira de l'All i oli que se celebra a Creixell (Alt Empordà).

2. All i oli Artesall: artesà també, tot i que, suau, molt bo i més menjable. No emmascara tant els aliments, molt adient per a la fideuà. També sucat amb unes llesquetes de pa.


L'esmorzar d'Insta Arbúcies

Castanyes d'una parada
Aquest passat dissabte vam anar a l'Instagram d'Arbúcies. Aprofitaven que feien la Fira del Bolet, per passejar per les seves parades i el seu magnífic bosc. Aquests boscos de les Guilleries m'han deixat ben impressionada, entre el dia que vam anar a Sant Hilari i ara a Arbúcies. La vegetació, l'aigua del riu, les pedres arrodonides creen un paisatge idilic per passejar i buscar algun bolet.

Però nosaltres no hi vam pas anar a buscar bolets, sinó a fer fotos del poble. Que per cert avui han sortit les tres fotos guanyadores i el meu home ha guanyat el 3er premi, així que tindrem un lot de productes d'Arbúcies! Que bé, quina il-lusió em fa per ell que hagi guanyat :)

I també cal dir que en aquest instagram és on hem menjat els croissants més bons de tots. Un senyors croissants de pastisseria. Amb una massa molt ben feta, d'aquelles que quan queixales el croissant veus les capes que té. Un croissant massís però deliciós, un xic caramelitzat i consistent.


 I les ensaïmades que ens van oferir també bonissimes. Flonjes i amb sucre llustre, feien goig de veure.














I pel que fa al salat, unes botifarres excel-lents, negre amb llengua, blanca també i catalana trufada. Molt bo el pa també, un amassat perfecte, flonjo, amb aquells forats de la fermentació. La llàstima el tomàquet no sucava i faltava sal i oli :(

Per beure suc de taronja i cafè amb llet, correcte.

Aix, encara quan penso en els croissants...

M'ha tocat un sorteig del blog "Las Recetas de Manans"

Quina il-lusió em fa avui publicar aquest post per explicar-vos que he sortit guanyadora del llibre Pintxos y tapas, de Carlos Arguiñano, que sortejava al seu blog: Las Recetas de Manans.

A més va tenir el detall d'afegir-m'hi un pinzell de silicona que m'anirà molt bé per a pintar els croissants amb ou o per a fer altres preparacions salades que tinc en ment. I una postal molt maca :)

Gràcies!!!!

17/10/13

Visita a les aigües Sant Narcís

Des de l'antiguitat es coneixen les propietats digestives de San Narcís gràcies a l'acció antiàcida dels bicarbonats presents a la seva composició.
Rica en minerals i oligoelements, l'aigua San Narcís és molt apreciada per al tractament de malalties reumàtiques, artrítiques, hepàtiques i renals, encara que molts l'assaboreixen per les seves qualitats digestives o, simplement... per la seva delicadesa.

Totes les aigües de Caldes són idèntiques en composició. També pot considerar-se, que en l'àmbit de composició, són del mateix tipus que els clàssics "Vichys" francesos. SAN NARCÍS és indicat per: Afeccions gàstriques i intestinals, malalties hepàtiques i pel seu efecte de disminució de l'úric en afeccions renals i gota.

Nosaltres durant la visita vam poder veure les instal·lacions així com una petita explicació amb power point per conèixer un xic l'AIGUA.

 
 
 
 
 
 
 

Estic dins el projecte de trnd: Elixir 7.9

Quina il-lusió, he entrat dins l'equip del projecte Elixir 7.9 d'Yves Rocher per a pells normals i mixtes!!

Durant 4 setmanes provaré una crema que lluita contra el pas dels anys, quan notem les primeres arrugues i línies d'expressió i la pell se'ns pot veure més apagada i fatigada. A veure si amb aquest elixir d'Yves Rocher, la marca líder en cosmètica natural amb més de 50 anys d'experiència ens sentim la pell amb més energia, més hidratada, suau i il·luminada. Diuen que ho notes en a penes una setmana :)

Gràcies a la seva  formulació a base de plantes i la seva acció re-energitzant d'efecte immediat, ens retorna l'energia de la juventut a la nostra pell. A més, aporta fins a 4 vegades més de proteïnes de juventut*.

* Test in vitro

16/10/13

Alguns plats del Firatast 2013

Sempre ens agrada anar al Firatast, tot el que sigui poder provar plats diferents i fer uns quants tastets ens encanta! Una mica d'aquí, una mica d'allà, que si aquest fa bona pinta, que si aquest està molt bé relació qualitat-preu, que si és més abundant, tot conta a l'hora de triar els que vols tastar.

Nosaltres vam començar amb els del Bubbles Gastrobar que ens van cridar molt l'atenció:

- Primer un "Wonton" (ravioli gegant) de pularda amb crema de surenys i parmesà


Era deliciós, una crema molt gustosa i ben feta amb el gust del bolet i el toc del parmesà, excel-lent combinació la del bolet i el formatge, dos grans ingredients (sureny-parmesà)

- Segon un caneló fred de bolets de tardor escabetxats, verdures i ànec confitat


Ben aconseguit i bona presència amb el sèsam al cim i la salsa de soja, però li faltava un toc, no sé si era la pasta que l'embolcallava, que era més toveta, me l'esperava més cruixent. Potser si hagués sigut amb pasta philo hagués quedat més bo.

Posteriorment vam continuar amb el Draps, d'on vam provar:

- Un caneló fred farcit de peix amb la seva salsa de marisc


Correcte, bon gust de la salsa.

- Filet de cangur amb salsa de ratafia

Acompanyat del seu vinet, un vi negre GEUM 12

Molt bo, la carn feta al punt i ben tendra. Presentat amb Sal Maldon i una llesqueta de pa.

Seguidament vam tastar unes croquetes de Lacroket que ens agraden molt.Vam fer:

- Croquetes de gorgonzola amb nous, de ceps i de pernil ibèric


Bonissimes les de gorgonzola i nous i les de ceps també a destacar. Més normals tot i que també bones les del pernil ibèric. Potser perquè estem més acostumats a provar-ne.

I un altra plat que vam repetir de l'any anterior:

- Ravioli de magret d'ànec amb crema de formatge de cabra


Un tast que val la pena, una crema deliciosa amb el gust potent del formatge de cabra i un bon farcit de magret. També casa bé el magret i el formatge.

D'aquí mateix, del Restaurant Mas Palau, vaig provar:

- Carpaccio de peu de porc

No en tinc la foto :(
Molt bona relació qualitat-preu, quan el vaig veure no vaig poder resisti'm :)

I ja per anar acabant, dos plats més:

- Senglar a la planxa amb acompanyament, del Restaurant l'Antic Barri Vell


Una bona presentació i perfectament cuinada la carn, podria haver estat més dura i no ho era. Tallada molt fina i acompanyada de rodelles de moniato a la planxa amb sal. Molt adequat per al senglar.

- Sonsos de la peixateria Puignau


Ben fregits i bona quantitat. De mida petita, més petits més apreciats.

I ara ja passem a les postres:

- Pastís de formatge de Casa Ametller


Molt ben fet, molt natural i fi, cobert de melmelada de maduixa al cim.

- Un batut de maduixa de La Lleteria Granja Armengol


S'ha de sacsejar bé ja que és més dens, però té molt bon gust i textura adequada.

I això és tot amics, ara a esperar el de l'any que ve :)