26/9/23

[Recepta] Arròs Venere amb pernil salat i ou escalfat

L'arròs venere és un arròs diferent, molt bo i aromàtic, de gust a fruita seca que es trona porpra quan el cous. En diuen l'arròs dels emperadors o prohibit i permet fer moltes receptes.

És tan bo que es pot consumir sol, com a acompanyament, tot i que si hi afegim ingredients bons, encara millor!

Nosaltres l'hem combinat amb pernil salat o ou pochè, que hi fa una bona combinació :) Anem a veure la recepta!



Arròs Venere amb pernil salat i ou escalfat

Ingredients per a 2 persones
  • 200 gr. d'arròs
  • 100 gr. de pernil salat
  • 2 ous de gallina
  • sal
  • oli d'oliva verge extra


Elaboració:

En primer lloc rentem l'arròs per tal d'eliminar l'arseni i posem aigua a bullir.
Quan bulli afegim l'arròs i un polsim de sal i deixem una mitja horeta ja que aquest arròs tarda més en fer-se.
Mentre, posem aigua en un cassó i posem l'ou escalfat a fer, tres minuts en aigua bullint ja que volem que el rovell ens quedi cru.
Una vegada tenim l'arròs bullit l'emplatem i afegim el pernil salat tallat a tires i l'ou escalfat al cim i servim ben calent.


Consells de degustació:

La gràcia del plat és servir l'ou cruenc per tal que quan el  tinguis al plat l'esclatis amb els coberts i surti tot el rovell.

La combinació d'aquest arròs amb l'ou i el pernil queda molt bé, ja que té un toc de fruita seca que s'hi nota força.


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat que ens proporciona hidrats de carboni de llarga durada i també fibra que aquest tipus d'arròs és integral.

Combinat amb ou i pernil, afegim proteïna de bona qualitat i greixos bons, sobretot si optem per un pernil ibèric.

Si combinen aquest plat amb una amanida i una peça de fruita de postres, tindrem un àpat ben complert i equilibrat.

Recordeu també que una ració d'arròs per persona es calcula uns 80 gr. 


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario