L'arròs venere és un arròs diferent, molt bo i aromàtic, de gust a fruita seca que es trona porpra quan el cous. En diuen l'arròs dels emperadors o prohibit i permet fer moltes receptes.
És tan bo que es pot consumir sol, com a acompanyament, tot i que si hi afegim ingredients bons, encara millor!
Nosaltres l'hem combinat amb pernil salat o ou pochè, que hi fa una bona combinació :) Anem a veure la recepta!
Arròs Venere amb pernil salat i ou escalfat
Ingredients per a 2 persones
- 200 gr. d'arròs
- 100 gr. de pernil salat
- 2 ous de gallina
- sal
- oli d'oliva verge extra
Elaboració:
En primer lloc rentem l'arròs per tal d'eliminar l'arseni i posem aigua a bullir.
Quan bulli afegim l'arròs i un polsim de sal i deixem una mitja horeta ja que aquest arròs tarda més en fer-se.
Mentre, posem aigua en un cassó i posem l'ou escalfat a fer, tres minuts en aigua bullint ja que volem que el rovell ens quedi cru.
Una vegada tenim l'arròs bullit l'emplatem i afegim el pernil salat tallat a tires i l'ou escalfat al cim i servim ben calent.
Consells de degustació:
La gràcia del plat és servir l'ou cruenc per tal que quan el tinguis al plat l'esclatis amb els coberts i surti tot el rovell.
La combinació d'aquest arròs amb l'ou i el pernil queda molt bé, ja que té un toc de fruita seca que s'hi nota força.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat que ens proporciona hidrats de carboni de llarga durada i també fibra que aquest tipus d'arròs és integral.
Combinat amb ou i pernil, afegim proteïna de bona qualitat i greixos bons, sobretot si optem per un pernil ibèric.
Si combinen aquest plat amb una amanida i una peça de fruita de postres, tindrem un àpat ben complert i equilibrat.
Recordeu també que una ració d'arròs per persona es calcula uns 80 gr.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario