L'amanida de col ens agrada a l'estiu, és un plat diferent i que ve molt de gust ja que es menja fred. És una amanida típica dels Estats Units, on s'anomena "coleslaw", que acompanya molt bé un plat de carn i és força completa.
Generalment es fa amb col crus tallada a tires i pastanaga, però s'hi poden afegir altres ingredients com ara poma, que hi queda molt bo, entre altres. També és important amanir-la amb una salsa de mostassa amb maionesa, que hi queda bé.
Amanida de col
Ingredients per a 2 persones:
- Mitja col
- Una carrota
- 1 poma Royal Gala
- maionesa
- mostassa
Elaboració:
Es trinxa la col a tires i la pastanaga i la poma.
Es posa tot en un bol i s'afegeix la salsa que fem amb la meitat de mostassa i l'altra meitat maionesa i que no n'hi falti.
Es barreja tot i es posa a la nevera, ja que se serveix freda per acompanyar la carn.
Consells d'elaboració:
Com us deia abans, hi podeu afegir altres ingredients com ara ceba o el que us faci gràcia.
Valor nutricional:
És un plat molt saludable, en tot cas el que ens aporta més calories és la salsa, que o bé la podem alleugerir fent servir maionesa light o només mostassa o no posar-n'hi, tot i que el plat perd. Us aconsello menjar-la amb la seva salsa que hi dóna la gràcia al plat.
Maridatge:
Combina molt bé amb una llimonada artesana ben fresqueta.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario