Avui us porto un plat de pasta, que ja sabeu que a casa ens agrada molt :)
Una recepta fàcil, ràpida i molt bona, anem a veure-la!
Canelons farcits d'espinacs i mató
Ingredients per a 2 persones:
- 10 plaques de canelons bullits
- 300 gr. de tomàquet fregit
- 400 gr. d'espinacs
- 200 gr. de mató de Cabrianes
- 100 gr. de formatge Emmental
- sal i pebre
- oli d'oliva verge extra
Elaboració:
En primer lloc posem les plaques del caneló a bullir el temps que indiqui el fabricant.
Una vegada bullides les posem separades per tal que es refredin i no s'enganxin entre si.
Paral·lelament posem els espinacs en una paella amb un raig d'oli d'oliva i a mitja cocció dels espinacs hi afegim el tomàquet en salsa.
Quan ho tinguem tot cuit incorporem el mató i remenem per tal que tot s'integri bé.
Posem aquesta barreja al cim de cada caneló i els enrotllem.
Afegim la salsa de tomàquet al cim dels canelons i el formatge ratllat i els gratinem al forn fins que es fongui.
Servim els canelons i gaudim ;)
Consells d'elaboració:
La combinació d'espinacs amb mató queda espectacular, però si no us agraden massa hi podeu posar alguna altra verdura com ara l'albergínia i/o el carabassó, que també hi fan bo.
Per napar els canelons nosaltres hem fet servir tomàquet en salsa però també podrieu fer-ho amb una beixamel lleugera.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat molt complert, ja que porta verdura i per tant vitamines i fibra, licope del tomàquet, que és un bon antioxidant, i la pasta ens proporciona energia de llarga durada.
El mató acaba d'equilibrar el plat amb la proteïna que hi falta i el formatge i l'oli afegeixen greix.
Podriem dir que si el combinem amb una bona amanida verda tindriem un àpat de migdia ben equilibrat.
Maridatge:
Un vi blanc o un cava rosat casarien molt bé amb aquest plat de pasta.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario