20/9/23

[#Recepta] Canelons farcits d'espinacs i mató

Avui us porto un plat de pasta, que ja sabeu que a casa ens agrada molt :) 

Una recepta fàcil, ràpida i molt bona, anem a veure-la!


Canelons farcits d'espinacs i mató

Ingredients per a 2 persones:
  • 10 plaques de canelons bullits
  • 300 gr. de tomàquet fregit
  • 400 gr. d'espinacs
  • 200 gr. de mató de Cabrianes
  • 100 gr. de formatge Emmental 
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra


Elaboració:

En primer lloc posem les plaques del caneló a bullir el temps que indiqui el fabricant.
Una vegada bullides les posem separades per tal que es refredin i no s'enganxin entre si.

Paral·lelament posem els espinacs en una paella amb un raig d'oli d'oliva i a mitja cocció dels espinacs hi afegim el tomàquet en salsa.

Quan ho tinguem tot cuit incorporem el mató i remenem per tal que tot s'integri bé.

Posem aquesta barreja al cim de cada caneló i els enrotllem.

Afegim la salsa de tomàquet al cim dels canelons i el formatge ratllat i els gratinem al forn fins que es fongui.

Servim els canelons i gaudim ;)


Consells d'elaboració:

La combinació d'espinacs amb mató queda espectacular, però si no us agraden massa hi podeu posar alguna altra verdura com ara l'albergínia i/o el carabassó, que també hi fan bo.

Per napar els canelons nosaltres hem fet servir tomàquet en salsa però també podrieu fer-ho amb una beixamel lleugera.

Valor nutricional:

Es tracta d'un plat molt complert, ja que porta verdura i per tant vitamines i fibra, licope del tomàquet, que és un bon antioxidant, i la pasta ens proporciona energia de llarga durada.
El mató acaba d'equilibrar el plat amb la proteïna que hi falta i el formatge i l'oli afegeixen greix.

Podriem dir que si el combinem amb una bona amanida verda tindriem un àpat de migdia ben equilibrat.

Maridatge:

Un vi blanc o un cava rosat casarien molt bé amb aquest plat de pasta.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario