4/7/22

[#Recepta] Amanida de bacallà fumat

Amb aquestes calors ja comencem a fer més amanides i ja sabeu que se'n poden fer de ben variades i amb molts ingredients. Avui us en presento una amb bacallà fumat, que a mi m'agrada molt i combinat amb salsa romesco li dóna un toc molt bo.



Amanida de bacallà fumat

Ingredients per 2 persones

  • Mitja escarola
  • 2 patates mitjanes
  • 8 tomàquets xerri
  • 300 gr. de bacallà fumat
  • 2 cullerades soperes de salsa romesco
  • sal i pebre


Elaboració:

Primer de tot posem les patates a bullir, pelades i tallades a quarts.
Mentre rentem l'escarola i la posem al plat amb els xerris partits per la meitat.
Una vegada tinguem les patates bullides, les refredem i les afegim al plat on també posarem el bacallà.
Finalment servim a taula i amanim amb la salsa romesco.


Consells d'elaboració:

Nosaltres hi hem posat el romesco perquè lliga molt bé amb l'escarola i el bacallà, però si no us agrada o preferiu un sabor més suau podeu amanir-la amb una vinagreta d'oli i vinagre.

Es pot fer l'amanida només amb patata sola i també queda molt bé, tot i que amb l'escarola afegim vitamines i fibra al fibra, que sempre venen bé.


Valor nutricional:

Aquesta amanida et pot servir de plat únic, tant per dinar, com per sopar, ja que ens aporta hidrats de carboni de la patata, proteïna del bacallà i greix de la salsa. A més les hortalisses com l'escarola i els tomàquets ens aporten moltes vitamines i fibra.

És un plat refrescant i molt adient nutricionalment parlant.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario