14/7/22

[#Recepta] Mouse de xocolata amb aquafava

Tots hem menjat alguna vegada un pot de llegums en conserva oi? Perquè no em direu que sempre els deixeu en remull i els bulliu tanta estona? Sovint els cigrons en conserva o les llenties o les mongetes ens resolen un àpat, tant a l'estiu com a l'hivern, però us heu fixat amb l'escuma que hi ha dins del pot?

De fet, semblaria sabó per rentaplats, ja que quan hi passes aigua de l'aixeta a l'escorredor encara en surt més. I què és aquest líquid de les llegums?

Doncs està format per substàncies que deixen anar els llegums, aigua, sal i algun additiu per mantenir el color del producte.

Cada pot és com una petita olla de pressió, s'hi afegeix aigua amb algun additiu i sal i els llegums s'acaben de coure en el procés d'esterilització. Això genera un líquid escumós degut a les proteïnes que deixen anar els llegums, que fan que s'estabilitzin les bombolles.

A més, concretament els cigrons porten uns compostos anomenats saponines, que es comporten de manera semblant al sabó, per això es diuen així.

Fins i tot podem pensar que no és segur menjar aquest líquid i la resposta és si!

I no només és segura sinó que l'aquafava, tal i com s'anomena perquè té proteïnes, midó i alguns nutrients, serveix per a fer moltes receptes, fins i tot permet substituir l'ou en algunes elaboracions, tot iq ue té un gust més salat. Això és molt útil en receptes veganes.

A partir d'ara quan obriu un pot de llegums no en tireu el líquid!

Jo us proposo una recepta amb aquafava que són unes postres fàcils i ràpides de fer i amb només dos ingredients!


Mousse de xocolata amb aquafava

Ingredients per 2 persones:

  • aquafava, tot el líquid del pot de llegums
  • 50 gr. de xocolata negre

Elaboració:

Muntem l'aquafava amb l'ajuda d'unes varilles, com si fossin clares i barregem la xocolata fosa prèviament amb un toc de microones.
Veurem que la textura que queda és tipus mousse ja que ha agafat aire i la disposem en potets a la nevera.

Consells d'elaboració:

Podem fer servir xocolata amb un alt tant per cent de xocolata ja que així ens quedarà una mousse més intensa.

Hi podriem afegir una mica de nata muntada al cim.


Font: https://www.rac1.cat/gastronomia



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario