29/6/22

[#Formatges] Formatge de cabra "Sudao"

Fa uns dies els meus pares van anar de viatge a Huelva i, com sempre, els millors souvenirs són els gastronòmics, no trobeu? Doncs em varen dur, a part d'embotits casolans ibèrics, un formatge "Sudao", el coneixeu?


El formatge "Sudao" és un formatge extremeny elaborat amb llet crua de cabra, curat i gras, de color blanc i ferm quan el talles.
L'escorça és natural i de color marfil.


De sabor és molt intens i té una textura cremosa.


La seva elaboració és tradicional, totalment artesana, el nostre era de la formatgeria López Laserna, fundada als anys 90.  Cuiden les cabres per tal d'obtenir una bona llet i així un formatge de qualitat.  



Fitxa tècnica

Origen: Huelva, Espanya
Maduració: 3-4 mesos amb llard de porc ibèric
Pes i forma: peces d'1kg aproximadament
Llet: de cabra crua 
Classificació: curat
Productor: López Laserna


Consells de degustació:

És un formatge molt potent, així que jo us recomanaria que el poseu en unes torrades i el combineu amb alguna melmelada de fruits vermells per tal de suavitzar-lo un xic.


Maridatge:

Els formatges acostumem a casar amb els caves, tot i que aquest també combina bé amb un vi negre o una cervesa.





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario