1/12/21

[#Radio] @gironafmcat Especialitats Nadalenques

S'acosten les festes de Nadal i això vol dir àpats familiars, doncs avui parlarem d'especialitats Nadalenques que no us poden faltar a la taula.

Comencem a Girona, amb una pastisseria Gourmet que ha obert recentment al barri de Montjuïc, Praliné. Un espai on gaudir d'un cafè amb alguna de les seves elaboracions dolces o salades que segur que t'emocionaran.


Per Nadal han preparat un arbre de Nadal preciós, fet amb diferents xocolates i fruita seca. La seva idea és que el posis al mig de la taula i cada persona en vagi trencant un tros. Una proposta divertida!



I també disposen de turrons, molt originals i diferents:

- Torró d'ametlla, fet amb praliné d'ametlla i grue de cacau


- Torró exòtic, de mango, maracuià i alberoc


- Torró de xerry, fet de xocolata, amarena i rom


I d'aquí marxem fins a Plaça Catalunya on trobem Casa Cacao, on us proposo dos productes:


- El Torró de Faves de Cacau, un torró elaborat adaptant la recepta del tradicional torró de fruits secs però substituint aquests per faves de cacau. El presenten en un format de rajola de 400 g. elaborat amb cacau de la denominació d'origen Índia, Kerala, amb cacau de la collita de 2019.


I ara un detallet per a nosaltres mateixos perquè ens alegri el dia:

- Un Calendari d'Advent on s'amaguen els secrets de Casa Cacao, els voleu descobrir?
Teniu tot el mes de desembre per fer-ho, del cacau a la xocolata i de la xocolata a la màgia.


No us faré un spoiler però trobareu carambines de cacau, núvol de xocolata negre, cor de torró de cacau i moltes altres delícies que anireu trobant.

I ara és el torn de Torrons Vicens, molt coneguda per la gent, des del 1775 que elabora artesanalment una amplia gama de Torrons i especialitats amb ingredients de màxima qualitat i proximitat seguint les receptes tradicionals que han passat de generació en generació, ja que és una empresa familiar amb una llarga tradició torronaire, situada a Agramunt (Lleida). 


La seva filosofia se sustenta en la qualitat d'un producte artesà oferint un assortit de més 300 referències.

Jo avui us parlaré de les novetats d'enguany;

Els coneguts xefs Albert Adrià i José Andrés han creat a quatre mans el seu torró més gastronòmic:

-  El Cherry times, està elaborat a partir d'una ganache de cireres amb praliné de nous pecanes, cruixent d'arròs i toffee de Ras el Hanout. Una paleta de sabors combinats amb mestratge amb un resultat espectacular.

I cal dir que els beneficis de venda d'aquest torró es destinen a recaptar fons pel "Sant Joan de Déu Pediàtric Càncer Center de Barcelona". És a dir que tenim una bona excusa per comprar-lo ;)

I ara us recomanaria;

- El torró de textures de llimona, el torró de polvoró, el torró de macadàmia amb vainilla Bourbon i el torró tou cruixent amb macadàmia i xocolata.

Sense deixar de banda els seus clàssics com el Xixona o el dur, amb l'ametlla com a principal ingredient, una ametlla de qualitat que ells mateixos processen i per tant en controlen tot el procés.

I ara deixem els torrons i marxem cap a Figueres, amb dues propostes diferents;

- Autentics Bombons Belgas, situat al carrer Nou de Figueres. Una botiga on trobareu unes delícies de xocolata que cada dia elabora la mestra xocolatera al mateix obrador in situ.


Només d'entrar ja t'embriaga la olor de xocolata i disposen d'una gran diversitat de bombons. Agafar una caixeta amb un assortiment variat i regalar-la per aquestes Festes és una excel·lent opció.

I com a últim us vull parlar de l'Ericakes, situada al carrer Pere III, on té l'obrador.
Fa pastissos personalitzats, coques, magdalenes, muffins i moltes altres elaboracions.


I ara per Nadal ha tret uns pacs molt xulis, per a petits i grans ja que només veure'ls no saps si són per menjar o per decorar de ben fets que estan.

Té diferents pacs, uns amb unes galetes vermelles que són una passada, unes boles per penjar a l'arbre de Nadal i unes de personalitzades amb el teu nom en verd o vermell, un homenet xl de gingebre que és una monada i arbres de Nadal súper detallats. 

Si voleu fer una ullada al seu instagram per veure-ho us enamorarà, és ideal si teniu petits a casa ja que segur que els hi encantarà o si heu de fer algun amic invisible, amb aquestes triomfes.


Comentari dietètic:

El torrons clàssics, ja sigui de xixona o d'ametlla, el principal ingredient és el fruit sec i per tant, molt saludable, amb greixos, sucres, proteïnes, però també vitamines i minerals com el calci.

Cert és que són unes postres calòriques però com sempre us dic, tot es basa en com ho mengem.

Per exemple si en volem menjar de diferents varietats, doncs haurem de vigilar en la quantitat del tall de torró.

Tot i això és un dolç calòric però saludable, ric en àcid oleic, que fa baixar el colesterol, així doncs trobo que són unes bones postres de Nadal nutricionalment parlant, això si s'han de reservar per les Festes.
 

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Con ver esto ya estoy deseando ver mas, muy buenas fotos y sin duda gran post!

    ResponderEliminar