Els meus sogres van anar de vacances a Castelló i van visitar un poble molt bufó Morella, d'on ens van dur un formatge de cabra boníssim, el Pastor de Morella.
Van visitar la formatgeria on s'elaboren els seus formatges i ens en van dur un de cabra.
Es tracta d'un formatge elaborat amb llet pasteuritzada de cabra ecològica de les seves pròpies explotacions agropequàries. D'aquest manera poden garantir tot el procés d'elaboració dels seus productes, des de l'inici fins al final.
A més el procés de maduració del formatges es produeix de forma natural a la sala de maduració.
Fitxa tècnica
Origen: Morella (Castelló), Espanya
Maduració: entre 30 i 45 dies
Pes i forma: uns 400 g cada peça i motlle cilíndric
Llet: cabra ecològica
Classificació: semi-curat
Productor: Pastor de Morella
L'aspecte d'aquest formatge per fora té la crosta de fong color gris i per dins és blanc mate.
De textura lleugerament elàstica, sense forats i cremosa.
La olor és d'intensitat mitja-baixa, amb una aroma a bodega i a bolets
El sabor és lleugerament dolç i un xic salat, amb un record a nous
Consells de degustació:
Amb un bon pa torrat i amanit amb oli d'oliva verge extra és bonissim, però també combina amb una melmelada de fruits vermells.
Maridatge:
Combina bé amb cava i/o xampany. També amb un vi blanc afruitat fresquet.
Notes:
Cal dir que darrera de cada peça de formatge que elaboren hi ha la dedicació d'una família i els seus treballadors els quals dediquen el seu temps a l'elaboració dels seus formatges i això es nota, si voleu saber més aqui us deixo una notícia on en parla.
Van visitar la formatgeria on s'elaboren els seus formatges i ens en van dur un de cabra.
Es tracta d'un formatge elaborat amb llet pasteuritzada de cabra ecològica de les seves pròpies explotacions agropequàries. D'aquest manera poden garantir tot el procés d'elaboració dels seus productes, des de l'inici fins al final.
A més el procés de maduració del formatges es produeix de forma natural a la sala de maduració.
Fitxa tècnica
Origen: Morella (Castelló), Espanya
Maduració: entre 30 i 45 dies
Pes i forma: uns 400 g cada peça i motlle cilíndric
Llet: cabra ecològica
Classificació: semi-curat
Productor: Pastor de Morella
L'aspecte d'aquest formatge per fora té la crosta de fong color gris i per dins és blanc mate.
De textura lleugerament elàstica, sense forats i cremosa.
La olor és d'intensitat mitja-baixa, amb una aroma a bodega i a bolets
El sabor és lleugerament dolç i un xic salat, amb un record a nous
Consells de degustació:
Amb un bon pa torrat i amanit amb oli d'oliva verge extra és bonissim, però també combina amb una melmelada de fruits vermells.
Maridatge:
Combina bé amb cava i/o xampany. També amb un vi blanc afruitat fresquet.
Notes:
Cal dir que darrera de cada peça de formatge que elaboren hi ha la dedicació d'una família i els seus treballadors els quals dediquen el seu temps a l'elaboració dels seus formatges i això es nota, si voleu saber més aqui us deixo una notícia on en parla.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario